Két országot érint, három folyót szel át és a Duna alatt is áthalad a Duplakanyar Futóverseny a Dunakanyarban szeptemberben. A start Verőcén lesz szeptember 11-én tíz órakot. A 76 kilométeres táv mezőnye többek között Nagymaros és Zebegény érintésével a szobi vasúti hídon fut át az Ipoly felett Szlovákiába. Innen északi irányba fordulnak a futók és Garamkövesdnél keresztezik a Garamot, majd a Párkány és Esztergom közötti Mária Valéria-hídon érkeznek vissza Magyarországra. A Duna jobb partján futva érik el Visegrádot, ahol a Duna-menti Regionális Vízmű közműalagútján haladnak át a Duna alatt, majd Nagymarostól a másik parton futnak vissza a verőci célba.

A Duplakanyar elnevezés arra is utal, hogy a hosszútávú futás mellett egy rövidebb, 12 kilométeres eseményt is szerveznek. Az egyéni verseny mezőnye két részletben, 8.30-kor és 9.30-kor indul Verőcéről, szintén áthalad a Duna alatt, csak ellentétes irányban, a cél pedig Visegrádon lesz. A résztvevők érmet, a legjobbak serleget kapnak, pénzdíj viszont nem lesz. A nevezési díj a 14 év alattiaknak és a kerékpáros kísérőknek ingyenes, a többieknek 9900 forint.

Az esemény fővédnöke, a térség országgyűlési képviselője a versenyről szóló sajtótájékoztatón azt emelte ki, hogy még soha nem volt közel dupla maraton hosszúságú futóverseny a régióban, és abban is egyedi az esemény, hogy az útvonala egy közműalagúton keresztül a Duna alatt is átvezet. Rétvári Bence szerint a Duplakanyar futóverseny hagyományt kíván teremteni.