Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 525-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt négy krónikus betegséggel küzdő idős beteg. Mind a négy személy szív- és érrendszeri alapbetegségben szenvedett. Az elhunytak száma ezzel 20 főre nőtt. Eddig negyvenen gyógyultak meg a betegségből.

Közben elérhetővé váltak az ország fertőzöttségi adatai megyénkénti bontásban. Ez alapján a fővárosban diagnosztizálták a legtöbb koronavírus-beteget, 232-őt, aztán Pest megye következik a sorban 98 regisztrált megbetegedéssel. A többi magyar megyében 20 vagy az alatti számú fertőzött van, kivéve Győr-Moson-Sopront és Szabolcsot, ahol 26 és 25 az igazolt betegszám ma reggel. Hevesben és Békésben van a legkevesebb felderített koronavírus-fertőzött.

A koronavirus.gov.hu oldalon figyelmeztettek: a járvány a csoportos megbetegedések szakaszánál tart Magyarországon, most közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus, és a beazonosított fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek.

A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat – csak a legszükségesebb esetben menjünk el otthonról.