Marus Napok, második nap

0
826
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A második Marus Napon, szombaton reggel a Tábor és a Liliom utca kereszteződése ideiglenes összművészeti központtá alakult át. A szüreti felvonulás előtt hagyományőrzők járták a táncot, majd a fúvószenekar megindította a vidám menetet a Morgó felé gólyalábazókkal, kisvonatozókkal és a modern szekereken, a kisteherautók platóján üldögélőkkel.

A Művházba visszatérőket a Marus táncegyüttes, a Tiszafüredi Senior Fúvószenekar, a Visegrádi néptáncosok, majd a Danubius Néptáncegyüttes szórakoztatta. Ezután jött el a gyerekek ideje, színpadra lépett a Handa Banda zenekar a Mesebolt című előadással. Kisteleki Gergely solymász bemutatójával gördült tovább a nap, jött az Abajdóc és a szomszéd Szokolyai Dalárda férfi kórus. Maksa Zoltán humorbombái után a Dancer Shadows verőcei és a Tálentum kismarosi táncosai, majd a Zafír Nyugdíjas Tánccsoport következett. Az estét a C C és a Fekete lakkcipők zenekar zárta. Napközben az IKSZT udvarán Nagyné Mákos Izolda népi játszóháza segítette levezetni az ifjak felesleges energiáit.

Felléptek:

a Tiszafüredi Senior Fúvószenekar
a kismarosi Fényecske Néptánccsoport
Visegrádról a Zöldág és Kanyargó Néptáncegyüttes
Handa Banda zenekar
Kisteleki Gergely solymász
Maksa Zoltán
Szobról a Danubius Néptáncegyüttes
Abajdóc Néptáncegyüttes
Szokolyai Dalárda
a Dancer Shadows Verőcéről
a Rajkó-Talentum Tánc- és Zeneművészeti Iskola kismarosi diákjai
Zafír Nyugdíjas Tánccsoport

 

Minden résztvevőnek, fellépőnek, segítőnek, támogatónak, továbbá Kismaros Község Önkormányzatának és persze végül, de nem utolsó sorban a Művház csapatának köszönjük ezt a szép hétvégét!