Megalakult a kismarosi képviselő-testület

0
1183

 

Október 22-én tartotta alakuló ülését a kismarosi képviselő-testület. Kondorosi Mátyás, a választási bizottság elnöke ismertette az október 13-i választás eredményét, amely szerint a választásra jogosult polgárok kétharmada (66,53%) szavazott Kismaroson.

Miután Neubauer Rudolf polgármester és a képviselők is esküt tettek és átvették megbízóleveleiket, az új testület az alakuló ülés napirendjéről döntött.
Dr. Krebsz Botond, Kondorosi Gergő László, Stedra Bence, Aradi Szilveszter, Poldauf Gábor és Moór Róbert egyhangú szavazással fogadta el, hogy az alakuló ülésen alpolgármestert válasszanak és a törvény előírásai szerint döntsenek a polgármester és a megválasztott alpolgármester illetményéről.

Egységesen szavaztak a képviselők a polgármesteri illetmény kapcsán. Neubauer Rudolf főállású polgármesterként így bruttó 548 444 Ft havi illetményért látja el a tisztséget.

A polgármester javaslatára a testület egy ellenszavazattal Aradi Szilvesztert választotta meg alpolgármesternek. Kismaros alpolgármestere társadalmi megbízatásban vállalja a tisztséget.

Szintén egy ellenszavazat mellett döntöttek az alpolgármester illetményéről. Poldauf Gábor képviselő javaslatát, amely szerint az alpolgármester illetményét a képviselői tiszteletdíj kétszeresében határozzák meg, a testület nagy többséggel elvetette. Az alpolgármester illetményét ezután egy ellenszavazat és egy tartózkodás mellett bruttó 246 800 forintban állapította meg, amely mellé 15 százalékos költségtérítés jár.

A napirendi pontok megtárgyalása után a polgármester megköszönte a vendégeknek a részvételt, majd az alakuló ülést bezárta.