Mi a helyzet a kismarosi autóroncsokkal?

0
1262

A Kismarosi Kikiáltó Dr. Horváth Péter jegyzőt és Konecsni Miklós közterület-felügyelőt kérdezte a Kismaros közterületein tárolt autóroncsok várható sorsáról.

Tájékoztatásuk szerint a jogszerű eljárásrend szerint 30+10 nap várakozási idő szükséges az elszállítás megkezdéséig. Az Önkormányzat minden esetben megpróbálja felvenni a kapcsolatot a tulajdonossal, hogy közös megegyezéssel oldja meg a problémát.

Megtudtuk, hogy eddig 10 járműre került értesítő, amelyben felhívják a tulajdonos figyelmét, hogy 30 napig lehet közterület-foglalási engedély nélkül közterületen járművet tárolni. Minden esetben olyan autókról van szó, amelyek láthatóan nincsenek napi használatban, többségük üzemképtelen, néhányon már rendszám sincs. A 30 nap letelte után újabb értesítő kerül a járműre, amelyben felhívják a tulajdonos figyelmét, hogy 10 nap letelte után az Önkormányzat elszállíttatja azt a közterületről. Ez alatt a 40 nap alatt a tulajdonos természetesen bármikor elviheti a járművét, ebben az esetben nincs költség vonzata az eljárásnak. Egy autót a tulajdonosa már el is vitt a rendelkezésre álló időben.

IMG_9928

A 40 nap letelte után Kismaros Község Önkormányzatának szerződött partnere, a Totál-Kár Kft. (Cím: Őrbottyán, Fő út 023/212. Telefonszám: 06-30-368-1669) telephelyére szállítja a járművet, ahol azt az elszállítás napjától számított 6 hónapig tárolja. Az elszállított autóval kapcsolatos tájékoztatást, az Önkormányzat mindig közzéteszi a honlapján. Az elszállításnál minden esetben jelen van hivatalos személyi minőségében a közterület-felügyelő, aki az elszállításról azonnal tájékoztatja a Váci Rendőrkapitányságot. A telephelyre szállítást követően a rendszám és az alvázszám alapján 1 alkalommal értesítik a tulajdonost arról, hogy hol találja meg járművét.

A tulajdonos a járművet a tárolási időszak alatt, a telephelyről a tárolási költségek (idő arányosan, naponta növekedik az összeg) kifizetése után elviheti. A 6 hónap letelte után, a Totál-Kár Kft. jogosult a jármű bontására és értékesítésére.

Élhető, békés, tiszta, rendezett falu. Ez a célja a Közterület-felügyelő munkájának. Hivatalos személyként kiválóan tudja segíteni a Kismarosi Polgárőrség, a Váci Rendőrkapitányság és a Verőcei Rendőrőrs Kismarosért végzett munkáját. Kérjük, hogy a Közterület-felügyelő munkáját észrevételekkel, együttműködő hozzáállással segítse minden kismarosi, hiszen értünk, a falunkért dolgozik!