Mozgóképes beszámoló a novemberi képviselő-testületi ülésről

0
331

Kismaros Község Önkormányzata megtartotta a 2023-as év következő, novemberi rendes Képviselő-testületi ülését.

Az ülésen a legnagyobb közérdeklődésre számot tartó napirendi pontok közé tartozott a Közmeghallgatás időpontjáról történő döntés. Kismaros Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2023. november 25-én, szombat 15.00 órától tart Közmeghallgatást a Kismarosi Művelődési Ház nagytermében (2623 Kismaros, Kossuth Lajos út 22.).

A közmeghallgatáson kizárólag helyi közügyeket érintő kérdésekben bárki
felszólalhat, a képviselő-testület tagjaihoz és a jegyzőhöz kérdést intézhet. Egyéni
hatósági ügyek nem képezik a közmeghallgatás tárgyát.

A kérdések feltehetők továbbá 2023. november 22-én, szerda 15.00 óráig írásban
Kismaros Község Önkormányzatának címezve a 2623 Kismaros, Kossuth Lajos út
5. szám alatti postai, valamint a titkarsag@kismaros.hu elektronikus levélcímre.

A testület a törvényi előírásoknak megfelelően, egyhangúan döntött a 2024-es nyári önkormányzati és Európa Parlamenti választásokhoz kapcsolódóan, a kismarosi Helyi Választási Bizottság tagjairól is.

A testület döntött a Dunakanyar Rendészeti Társulás intézménnyé alakításáról, valamint Nagymaros város csatlakozási szándékának elfogadásáról. A társulás így már négy település, Kismaros, Verőce, Szokolya és Nagymaros közterületfelügyeletét fogja össze.

További fontos esemény volt az ülésen, hogy Neubauer Rudolf polgármester számonkérő hivatalos levele okán, a közétkeztetést végző Vác és Vidéke Kft, illetve annak új tulajdonosa, a Prizma csoport képviselői részt vettek az ülésen. A polgármesteri és képviselői kérdésekre válaszul elmondták a tanév elején tapasztalt fennakadások és minőség problémák, a testület számára érthető, de nem elfogadható okait, és vállalták, hogy fokozott vezetői figyelmet fordítanak a közétkeztetés megfelelő színvonalának helyreállítására.

A testület elfogadta Hajdú László gazdaságivezető által előterjesztett 2024-es költségvetési koncepciót is, ami az alapját fogja adni a következő év februárjáig elfogadásra kerülő, 2024. évre szóló kismarosi költségvetésnek.

Minden más információ és esemény, amely az ülésen történt, a 2023-ban is rendszeresen készülő, vágatlan videófelvételen megtekinthető!