Napfény aranyozta be a kismarosi majálist

0
936

Szombaton délelőtt még úgy tűnt, nem lesz semmi a kismarosi majálisból. Az eső folyamatosan szemerkélt, az alulöltözött járókelőt hűvös, nyirkos levegő borzongatta. A vártnál szerényebb számban megjelent csülkös ételfőző csapatok tagjai a bográcsok alatt lobogó tüzek melegét némi pálinkával egészítették ki, az ugrálóvár és a 10 órakor kezdődő programok szereplői pedig a sportcsarnok parkettájára kényszerültek. A sörbringa szomorúan ácsorgott két pocsolya között, vagy ha mégis útjára indult, nem annyira a hideg sör kedvéért, mint inkább azért, hogy az ember kicsit kimelegedjen tekerés közben. A focipályán a szervezőkön kívül alig-alig lézengtek majálisozók.

Végül azonban az optimistáknak lett igazuk: tisztulni kezdett az ég, olyannyira, hogy a karatésok és az őket követő fellépők már az odakint felállított színpadon mutathatták be tudásukat az egyre növekvő nézősereg előtt. Az időjárás ezután – némi jelentéktelen csepergést leszámítva – tökéletes alapot nyújtott egy tökéletes tavaszi mulatsághoz és végre talpra állhatott a színes szalagokkal díszített májusfa is. Hasított a buborékfoci, nagy sikert aratott a kutyás bemutató és a canopy pálya, nem különben a gumikerekű kisvonat, a sör- és sorversenyek, a rendőr- és a kukás autó, az ugrálóvár, a különböző kézműves foglalkozások, és természetesen a bográcsokban készült finom ételek is mind elfogytak.

Köszönet a fellépőknek, valamint a majális minden támogatójának: a Fényecske és az Abajdóc néptánc csoportnak (Karánsebessy Orsinak és Tóth Zolinak), a bujutsusoknak (Kupi Zolinak), a Torony SE karatésainak (Kelemen Ákosnak), Prétor Szandinak és táncos csapatának, Szabó Balázsnak, DJ Supinak, valamint Fábián Nicolette-nek; a rendőrségnek, Fortuna SC-nek, Csibi Pubnak, a 827-es számú Szent László Cserkészcsapatnak, a Cserhát Mentőkutyás Egyesületnek, a Zöld Híd Régió kft.-nek, Száraz Líviának, a Patak Vendéglőnek, a Marus Sörkertnek, a Pipacs italdiszkontnak, a Glanc-Flancnak, a Stredra boltnak, a Stedra zöldségesnek, a Lépcsős boltnak, Fuchs Andrásnak, Kismaros Község Önkormányzatának és a Polgármesteri Hivatal dolgozóinak, a Kismarosi Sváb Nemzetiségi Önkormányzatnak, a Sisa pékségnek, a Kismarosi Polgárőr Egyesületnek, a Művház csapatának, a napocskának, valamint Önnek, Neked, hogy eljött, eljöttél.