Bármennyire is szeretném, nem kerülhető ki az a tény, hogy a július 5-i koncertet végül is ennek a fránya járványnak köszönhetjük. A „Köszönjük Magyarország” program keretében látogathatott el hozzánk ismét Cser Krisztián operaénekes, aki az Erkel Ferenc Kamarazenekarral érkezett Kismarosra.

A zenekar – egyébiránt Biatorbágy hangjának is nevezik magukat – nem véletlenül kötött ki Kismaroson. Három tagját: Kostyál Pétert, Fekete Zoltánt, Martos Attilát már jó ideje barátként üdvözölhetjük, de vendégünk volt már Lesták Bedő Eszter és Lezsák Zsófia is, nem beszélve sokunk kedvencéről, Cser Krisztiánról.

Ezúttal a barokk kor zenéit hallgathattuk. Ez az időszak 1600-1750-ig, Bach haláláig tartott, és a fáma szerint ebben a közel 150 évben hitt az ember a legszenvedélyesebben a muzsika boldogító hatásában. A műsor során a zene szárnyán utaztuk be Európát. Nem véletlenül nevezte Eszter csillagtúrának az utazást, hiszen minduntalan visszatértünk a zenei óriáshoz Bach-hoz, de rajta kívül olyan kiválóságokat is hallhattunk, mint Purcell vagy Corelli.

Cser Krisztián basszusába újra beleremegtek a ház falai, játékos énjét pedig ismét megismerhettük. Most csörgődobot ragadott a kezébe, és egy, a közönség soraiból jelentkező legénykével adott kíséretet a zenekar játékához.

Fotó: Néder Sarolta

A megszokott meglepetés sem maradt el. Cser Alina és Cser Blanka hegedű-cselló kettőse színesítette a zenei délutánt. A névazonosság nem véletlen, ők Cser művész úr ikerlányai. Tehetséges muzsikálásukat alázattal kísérte a profi zenekar, és a látvány sem volt akármi! A kislányok ezen a napon adták életük első autogramját. Fogunk még hallani róluk!

Fotó: Néder Sarolta

Örömteli, szép nyárestét szerzett nekünk „Biatorbágy hangja” és Cser Krisztián családja. Jó volt újra együtt hallgatni a muzsikát a környék zenebarátival, és látni, hogy hogyan bővül a kör: egyre több vendég érkezik más településekről. Nekik s a régi törzsvendégeknek is köszönjük, hogy ezen a napon a Bachot és a barokk zene jeles képviselőit választották. Folytatása következik, hogy mikor, milyen formában, azt időben hírül adjuk!

Végvári Györgyi

A koncert hangulatából ide kattintva kaphatunk „hangos” ízelítőt.

Fotók: Révuti Norbert