Sárkány Gyula vagyok, a Fortuna SC elnöke.
Miután nem használok facebookot ezért hallomásból értesülök a kialakult helyzetről vagy állapotról. Szeretnék ezért tájékoztatást adni az egyesület működéséről és a pályáról, hátha néhányan nem rendelkeznek hiteles információval
 
Ötvenöt éves vagyok 1993-tól veszek részt – Hajdú András barátom halála után vezetőként is – a Fortuna SC Kismaros életében. Általában mindenesként, de öt éve elnökként is szolgálom az egyesületet. A betegségem ellenére (szklerózis multiplex – a szerk.) a szervezés mellett a napi munkában is benne vagyok. 2008-ban az a megtiszteltetés ért, hogy a Poldauf Gábor vezette önkormányzattól a kismarosi sportért végzett tevékenységemért megkaptam a Kismarosért kitüntetést.
 
A mindenkori polgármesternek, az önkormányzatnak, a vállalkozóknak, a szülőknek, a szurkolóknak és a TAO támogatás tisztességes és értelmes felhasználásának köszönhetően a környék egyik legstabilabb egyesületét tudtuk létrehozni.
Egyesületünkben 100-110 igazolt játékos van, ami messze felülmúlja a környező települések játékosszámát . Ebből körülbelül 80 utánpótláskorú. 7, 9, 11, 14, 16 és 19 éves korosztályunk van, illetve a felnőtt csapat. A csapataink a környékbeli és távolabbi nagyobb településekkel is felveszik a versenyt és utánpótlás csapataink remek eredményeket érnek el.
Tudom, hogy sokan politikai vagy egyéb okok miatt idegenkednek a labdarúgástól, de azt hiszem, hogy a mai világban egy gyerek, ha heti két-három alkalommal bármilyen tevékenységet végez egy normális közösségben, ráadásul teli sikerélménnyel, azt úgy gondolom meg kell becsülni, vagy értékelni kell.
Csapatainkban 70 százaléka helyi játékos, a szomszéd településről idejött és itt ragadt egy-egy srác, mert tetszett neki ami itt történik. A felfelé áramlás is példaértékű, a helyi gyerekek, akik az utánpótlás korosztályban kezdenek focizni, most egyre többen a felnőtt csapatban játszanak, illetve ott kopogtatnak.
 
Januárban az a megtiszteltetés ért minket, hogy a körülményeket és a szakmai munkát felmérve, az MLSZ minket tartott érdemesnek arra, hogy az u11-es csapatunknak itt tartották a bemutató edzést, mintegy 30-40 környékbeli edző előtt.
A kollégáim és a volt kollégáim is a vezetőségben mindig térítésmentesen, társadalmi munkában végezték a tevékenységüket – velem együtt. A fiatalokkal szakképzett edző foglalkozik.
 
És most térjünk rá a pályára.
Úgy érzem itt van a legnagyobb tájékoztatási hiány. A pálya építésénél, felújításánál az első másfél évben valóban nem lehetett rámenni a pályára, hogy a minőség és a gyep érdekében, de most bárki használhatja a pályát. A lakosság egy része – aki tud róla – él is ezzel a lehetőséggel. Meg kell nézni, hogy egy hétvégén hány család, gyerek játszik a pályán, amikor nincs meccs. Az iskola is használja testnevelés órákon, egyeztetve a tornatanárokkal. Akkor nem végzünk semmi munkát, locsolást. A tornaórákat, kislabdadobást, futást a pályán tartják. A községi rendezvényeket is itt tartják, mint a gyereknap vagy a majális. Természetesen olyan minőségű a gyep, ami háromszoros odafigyelést, munkát igényel. Ami egyetlen korlátozás, hogy színpadot vagy járművet nem szabad ráengedni, hogy megmaradjon a minősége. De úgy gondolom, hogy sportolásra bárki használhatja.
Természetesen előzetesen egyeztetünk a rendezvényszervezőkkel, hogy a tervezett program ne ütközzön a mérkőzésekkel, de ez az év eleji programegyeztetéseken már megtörténik.
 
Hát így élünk mi, kiváltva a környékbeli települések elismerését is.
Nagyon reméljük, hogy olyan megoldás születik, hogy folytatni tudjuk a munkánkat.
Nem szeretnék még egyszer facebookon szerepelni, mert nem szoktam, ezért bárki telefonon el tud érni. Az egyesület az utóbbi időben – de talán már régóta – szinte egybeforrt a nevemmel. Amiben tudok, mindenkinek állok rendelkezésére.
Remélem, mindenki számára megnyugtató megoldás születik!
 
Köszönöm szépen, jó egészséget,
Sárkány Gyula
06 30 502 1609