Színes és hasznos volt a kismarosi Egészségnap

0
938

2019 októberében Magyarország Átfogó Egészségvédelmi Szűrőprogramjának keretében ismét sikerült elhívnunk a szűrőkamiont Kismarosra, mely köré patikánk színes programokkal, előadásokkal és kiállításokkal tarkított egészségnapot szervezett. Szerencsére az időjárás is nekünk kedvezett a csodaszép, napos, meleg idővel.

A szűrések mellett az előadásokon beszéltünk a lázcsillapításról, a mikrokeringés fontosságáról, a koleszterinszint csökkentőkről valamint a derékfájásról. Idén vendégünk volt a TEVAgy a Hős nagykövete is, aki gumilabdán tanította meg minden résztvevő számára az újraélesztést. Az egészségügyi témájú kiállítások mellett az érdeklődők díjmentesen kipróbálhatták a mikrokeringés-javító Bemer terápiát Madarászné Sintár Judit szaktanácsadó jóvoltából. Saját – Kérdezze Gyógyszerészét című – könyvem mellett lehetőség volt közelebbről megismerkedni Virágh Hajnalka írónő – Görényből gyerek című – szerzeményével is. Az egészségnapon hajvizsgálatra is lehetőség nyílt, mellyel sokan éltek. A gyermekfelügyeletről a Kölyök Placc Esküvői gyermekfelügyelet gondoskodott, Szaniszló Anett jóvoltából.

Jó érzéssel tölt el, hogy évről évre egyre több szervezetet sikerül meghívnunk, hogy részt vegyenek az egészségnapunkon. Idén a Női Egészségért Alapítvány látogatott el, hogy felhívja a nők és a fiatal lányok figyelmét az endometriózisra. Emellett jelen volt Hajkus Gabriella is a Mellrák Info küldötteként, akinek külön köszönet a lelkes, önzetlen, önkéntes jelenlétéért. Az egészségnap szervezésébe a Dunakanyar Praxisközösség is betársult, dr. Székely Zsuzsanna jóvoltából, aki egész nap nyitott rendelővel várta azokat, akiknél a kamionon valamilyen értékben eltérést találtak.

Külön köszönet dr. Dér Péter gyógyszerésznek, Wittine Ágnes gyógytornásznak, Figuli Andreának a Wörwag Pharmának és a Kismarosi Művelődési Háznak, akik nélkül az egészségnap nem valósulhatott volna meg.

Érzésem szerint egy nagyon jó hangulatú napot sikerült összeszerveznünk, ami reményeim szerint sokak számára hasznos volt.

Kocsisné dr. Balogh Anikó