Szombat éjfélig tart a hőségriadó

0
286

Az egész országban nagy lesz a forróság, szerdán Kismaroson is 35 fokot mutattak a hőmérők, szombatig pedig további melegedés várható. Július elején a tegnapinál nagyobb volt a hőség, de az időkép.hu előrejelzése alapján nem kizárt, hogy a következő napokban elérjük, vagy meg is haladjuk a 37-38 fokos nappali csúcsot.

Az országos tisztifőorvos szombat éjfélig rendelt el hőségriadót, akkor jöhet enyhülés egy hidegfronttal. Addig az önkormányzat és az intézményei,

a hivatal, a művelődési ház és az IKSZT helyiségeiben napközben mindig lesz friss víz és pihenésre kijelölt hely azok számára, akik az utcáról betérnek, hogy védelmet találjanak a forróság elől.

A polgármester, Neubauer Rudolf az önkormányzati dolgozóktól azt kérte, hogy a betérő ügyfeleket minden esetben kínálják meg vízzel és a munkatársak is fokozottan figyeljenek egymásra. Mindenki sűrűbben tartson pihenőt, rendszeresen vegyen magához folyadékot.

A hőségriadóról kiadott tájékoztató alapján a Védőnői Szolgálat, a Kis Morgó Óvoda és a bölcsőde is készül friss ivóvízzel és pihenésre kijelölt hellyel a szülőknek és a szakmai partnereknek, akik az épületben tartózkodnak.

Neubauer Rudolf azt is hozzátette, hogy a hőségre hivatkozva nem lehet jogosulatlanul az egészségügyi, nevelési intézményeinkbe belépni, ilyen esetben kérem az intézményvezetőket és munkatársaikat, hogy az önkormányzat hivatalához, vagy a művelődési házhoz irányítsák a hőség miatt bajba jutó embereket.

Krízis esetén értesítsék a 112-t, vagy közterület-felügyelőinket.

Általános tanács a hőségriadó idejére, hogy mindenki sűrűbben tartson pihenőt a munkájában és rendszeresen vegyen magához folyadékot: lehetőleg vizet és ne cukros üdítőket.

Lakatos Péter