Tájékoztatás választási szavazókörök körzethatárának változásáról

0
224

Kövesse a Kismarosi Kikiáltó legfrissebb híreit a FACEBOOK.COM/KISMAROSIKIKIALTO oldalon!

Tisztelt Kismarosiak!

Várhatóan 2024. június 9. napján tartják Magyarországon a helyhatósági választásokat (az Európa Parlamenti választásokkal együtt), amelynek okán 2023 év végén minden településnek felül kellett vizsgálnia a szavazóköröket és az azokhoz tartozó választópolgárok létszámát. Egy szavazókörben nem lehet kevesebb 600-nál, de nem lehet több 1500 fő választásra jogosultnál.

Kismaroson két szavazókör működik:

I. Kismarosi Művelődési ház (2623 Kismaros, Kossuth L. út 22.)

II. Vilcsek Gyula Általános Iskola (2623 Kismaros, Liget utca 38.)

Mivel a két szavazókörben a választásra jogosultak létszáma között jelentős különbség alakult ki a település lakosságának, elmúlt években történt növekedése miatt, ezért a szavazókör körzethatárának módosítása szükségessé vált, hogy arányosabban kerüljön elosztásra a választópolgárok száma szavazókörönként.

Az alábbi utcák lakóinak a jövőben, a korábban megszokottól eltérően, a II-es szavazókörben, a Vilcsek Gyula Általános Iskolában kell megjelenniük szavazni:

Mély út, Öregszőlő út (illetve Öregszőlő úti lakcímen a „gyümölcs nevű” magán utcák lakói), Óhegyi út, Eper utca, Jánoshegyi út, Vasút-feletti dűlő, Irtás utca, Irtás köz, Galagonya út, Szeder utca, Erdőalja út.

Kérem a fentiek alapján, hogy a Nemzeti Választási Iroda által a későbbiekben küldött választási értesítőben olvassa majd el a szavazóhelyiségének a címét, sorszámát és ne rutinból menjen el a korábbi szavazókörébe szavazni!

Tájékoztatunk továbbá mindenkit, hogy Kismaroson a település méretéből következően a helyhatósági (önkormányzati) választások során, a településen belül nincsenek kijelölve választókerületek, a képviselőket listás alapon lehet megválasztani, a teljes település képviseletére szóló mandátumra.

Ezen tájékoztatót az érintettekhez, nyomtatásban, postai úton is eljuttatja Kismaros Község Önkormányzata.

Schottner Norbert jegyző