Tokkal, vonóval – újra Kismaroson a Barcarola Kvartett

0
318

A zenekedvelők nagy örömére ismét Kismaroson köszönthettük Kostyál Pétert (hegedű) és muzsikus barátait: Gulyás Emesét (hegedű), Fekete Zoltánt (brácsa) és Martos Attilát (nagybőgő). A bennfentesek már tudják, hogy ők a Budapesti Fesztiválzenekar kitűnő zenészei, akik Barcarola néven viszik a komolyzenei csemegéket a minőségi programok kedvelőinek.

Október 7-i műsoruk nagy zeneszerzők zongorára, orgonára és nagyzenekarra, sőt operaáriára írott feldolgozásaiból állt: Bachtól, Bartóktól, Rossinitől. Az átiratokat is a kvartett tagjai – Kostyál Péter és Martos Attila jegyezték.
Számomra elképesztő volt ilyen hangszerekkel és felállásban hallani Bach D-moll toccata és fúgáját.

A koncert második részében igazi sikerdarabokat hallhattunk. A méltán népszerű Diótörő dallamai csendültek fel – és Péter barátunk elárulta, hogy úgy készülnek a mű előadására, hogy az igazi meglepetés legyen a darab kedvelőinek. Csajkovszkij zenéje mellett a különféle művészeti ágak találkozása teszi majd izgalmassá.

A kvartett ezen a napon meglepetéssel is szolgált: vérpezsdítő tangókkal örvendeztettek meg bennünket. Legszívesebben fütyörészve kísértük volna a jól ismert dallamokat.

A siker nem is maradt el. A törzsközönség hálásan tapsolt a művészeknek, és jókedvűen állt fel a helyéről. Kisimultak a lelkek, és vélhetően szebb lett az estéjük az embereknek.

S ha jól belegondolunk, nagy dolog ez manapság.

Köszönjük és várjuk a folytatást!

vgy