Uborkaszezon

0
1310
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Megnyílt Mekkey Péter karikátor kiállítása „Uborkaszezon” címmel a Kismarosi Művházban most szombaton. Ahogy magáról írja, tíz éve nyugdíjas, szingli hajógépész, hat éve él Verőcén.

„Karikatúrák készítésével kora-tizenévesen kezdtem foglalkozni, eleinte kevés sikerrel (ahogy mondani szokták: „az irósztalfióknak dolgoztam”). 1986-ban jelentek meg első opuszaim a „Ludas Matyi”-ban, és attól kezdve több országos sajtótermékben, (pl. Magyar Ifjúság, Rakéta Regényújság, Szabad Száj, stb) lettem rendszeres publikáló. Egyéni kiállításaim nagyjából 1988 óta immár szép számmal voltak. Magányos farkasként alkotok, rövid megingásoktól eltekintve (Buket, Greguss Kör), nem csatlakozom egyesülethez, társasághoz. Műfajom a szöveg nélküli, sajtó- vagy filozófiai karikatúra; kedves témám a tenger és környéke.”

Az estet a Mr. Y. and Band nagysikerű zenei produkciója nyitotta meg, majd az alkotó rövid köszöntése után máris ellehetett merülni a rajzok értelmezésében. Játékot is kieszelt a nagyérdeműnek a mester, ki kellett találni, hogy melyik kép a kakukktojás a többi között. A helyes megfejtő egy művel lett gazdagabb.

A kiállítás megszervezéséért köszönet a Kismarosi Művelődési Háznak és a Kismarosi Teleház Alapítványnak. A kiállítás egy hónapig látogatható.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Mr. Y. és segítője…

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Mekkey Péter karikátor

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA     OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fotók: Aradi Szilveszter