Újra van stop tábla az Erdei Ferenc utcánál

1
1838
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sajnálatos módon nem rég oszloppal együtt eltűnt az Erdei Ferenc utca, Szokolyai út sarokról a stop tábla, ami pedig ebben a csomópontban különösen fontos közlekedési jelzés, hiszen a járda szinte beláthatatlan. Az itt közlekedő gyalogosok, vagy bicikliző gyerekek számára igen veszélyes lehet egy hirtelen előbukkanó jármű, de a Szokolyai útra kikanyarodni autóval sem mindig egyszerű a kereszt utcából. Hogy ki, és milyen indíttatásból tüntette el a táblát, nem tudjuk, de maradjunk annyiban, hogy hihetetlenül felelőtlen volt.

A mai napon a problémát megoldották az önkormányzat dolgozói, új stop táblát állítottak fel a csomópontnál. Ezúton is kérünk minden erre járót, legyen nagyon körültekintő és óvatos!

 

Csak mellékesen írjuk, a Btk. is elég komolyan veszi, a „közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény„-nek nevezi a hasonló eseteket.

„232. § (1) Aki közlekedési útvonal, jármű, üzemi berendezés vagy ezek tartozéka megrongálásával vagy megsemmisítésével, akadály létesítésével, közlekedési jelzés eltávolításával vagy megváltoztatásával, megtévesztő jelzéssel, közlekedő jármű vezetője ellen erőszak vagy fenyegetés alkalmazásával vagy más hasonló módon más vagy mások életét vagy testi épségét veszélyezteti, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1 hozzászólás

Comments are closed.