Ünnepi szentmise, koncert és szoboravatás – 190 éves a templom

0
933

Ünnepi programmal készül november 19-én a kismarosi templom fennállásának 190. évfordulójára az egyházközség.

A plébánián a szentmise után koncertet ad a templomi kórus, majd a főút mellett újonnan felállított Mária szobrot megáldó ünnepségen vehetnek részt az érdeklődők.

Mint az egyházközség a honlapján írja:

„Az ünnepi szentmise 9.30-kor fog kezdődni. A szentmise után a templom kórusa ünnepi koncertet ad, majd visszaemlékezés lesz a templom 190 éves múltjára.

Ezután a Major teremben megkínálhatjuk egymást magunkkal hozott finomságainkkal, majd a főút mellett újonnan elhelyezésre került Mária-szobor megáldási ünnepsége lesz. Ezen napon a 8 órai szentmise csendes szentmise lesz.”

A plébánia honlapján olvasható szöveg szerint a Kismarosi Sváb Muzeális Gyűjtemény (Falumúzeum) „Kismaros temploma 190 éves” időszaki kiállítása november 19-én a templom búcsúja tiszteletére rendkívüli nyitva tartással és folyamatos tárlatvezetéssel várja a látogatókat 11-16 óra között.

Erre a különleges alkalomra a vitrinekbe visszakerülnek az eredeti tárgyak, mint tömjéntartó, kehelyfedő, imakönyvek vagy Major Sándor atya személyes relikviái.

A kismarosi plébánia oldalán arról is írnak, hogy új interjúkötet jelent meg Beer Miklós püspökkel, Mindig velem címmel. A kötet Réti Józsefnél vásárolható meg.