Útkarbantartás télen

0
1302

2014. december 30-án megállapodást kötött Kismaros Önkormányzata a Börzsöny 2020 Kft.-vel az önkormányzati tulajdonban lévő közforgalmi utak téli karbantartására, a havas, jeges pályatestek síkosság-mentesítésére, letakarítására.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Cél, hogy a hegyre hólánc nélkül is fel lehessen jutni – Fotó: Aradi Szilveszter

 

A vállalkozó 2015. március 31-ig havi készenléti díj fejében biztosítja, hogy a közlekedést nehezítő időjárási viszonyok esetén részben elősózással, részben tolólapos hókotrással, részben érdesítő anyag (homok) szórásával az elérhető legjobb minőségben javítja a közlekedési feltételeket a település legfontosabb és legkritikusabb szakaszain. Az időjárási viszonyoknak megfelelően esedékessé váló munkavégzés során az első hét órát fedezi a készenléti díj, azt követően óradíjban dolgoznak a munkagépek. Az összességében mintegy 8-10 kilométeres karbantartási útvonal az alábbi utcákat érinti, érintheti:

Hegyalja út, Ady Endre út – Vörösmarty Mihály utca – Erdei Ferenc utca – Monostori út – Szuttai dűlő – Harkály utca – Héja utca – Gálhegyi út – Vörösbegy utca, Őz utca – Mókus utca – Pele utca – Csalogány utca – Bükköny utca – Lejtő utca, Harangvirág utca, Óhegyi dűlő, Jánoshegyi út.

A megállapodás értelmében a szóróanyagot szintén a vállalkozó biztosítja a munkagépekhez, így az év eleji zárva tartásokat követően az első karbantartási nap január 5. Az önkormányzat által korábban deponált érdesítő anyag, útszóró só az önkormányzat műszaki főmunkatársának és a falugazdának irányításával kerül kihelyezésre a falu forgalmas, sík útjain, melyeket az önkormányzat gépparkja is meg tud közelíteni.

Fontos megemlíteni, hogy ilyen jellegű keretszerződés téli útüzemeltetésre korábban nem volt, így előfordulhat, hogy menet közben mind a vállalkozó, mind az önkormányzat, mind pedig a lakosság részéről értékes tapasztalatokkal, észrevételekkel tudjuk majd a munkát még hatékonyabbá és eredményesebbé tenni. Ehhez szeretnénk kérni mindenkitől figyelmet, segítő szándékot és türelmet.

Kismaros Község Önkormányzata