A mobilitási igények folyamatosan változnak, Kismaros pedig kifejezetten érintett település. Sokan járnak innen a fővárosba vagy más településre dolgozni, ráadásul a legkülönfélébb módokon: autóval, vonattal vagy busszal.

Utóbbi kettő esetében most zajlik a menetrendi változtatásokról szóló egyeztetés. A felelős szervezet, a Személyszállítási Közszolgáltatási Igazgatóság Közszolgáltatási Központja ebben az évben a járvány miatt online végzi el az egyeztetést a települések önkormányzataival.

Arról, hogy milyen javaslatokat fogalmazzon meg Kismaros, azok tudnak igazán beszámolni, akik rendszeresen használják a tömegközlekedést, de hiányérzetük van.

Erről a hiányról most érdemes nyilatkozni a titkarsag@kismaros.hu emailen, hátha a következő menetrend emiatt abba az irányba változik. A határidő május 20-a.

Az észrevételeket a polgármesteri hivatal gyűjti össze és továbbítja. A közszolgáltatási központ azt írja, hogy „az elektronikusan eljutatott kérések, javaslatok minden esetben kivizsgálásra kerülnek a területi szempontból illetékességgel rendelkező szolgáltatók által. Az egyeztetési folyamat végén mind a felvetéseket, mind az ezekre megfogalmazott szakmai válaszokat tartalmazó emlékeztetőt küldünk az egyeztetés folyamatában résztvevő felek számára.”

Ez a sokunk által beszélt magyar nyelvre lefordítva azt jelenti, hogy minden javaslatra válaszolnak.

Szóval, ha gondja van a tömegközlekedéssel, elsősorban a menetrenddel, akkor május húszig a titkarsag@kismaros.hu-ra küldött emaillel van esélye ezen változtatni. Vagy legalábbis kísérletet tenni a változtatásra.