Verskereső

1
2095

Kincskeresésre hívunk mindenkit, Kismaroson! Április 11. a költészet napja, és ebből az alkalomból a Művház csapata 28 verssel szórja meg a falut. A versek mellett egy térképet, és egy listát is találunk a zöld táblákon a többi verslelőhelyről. Érdemes neki indulni, hiszen az összes vers felleléséhez be kell járnunk Kismaros majd minden zugát.

Idén egy téma köré csoportosítjuk a költeményeket, nevezetesen a zene köré. Tesszük ezt annál is inkább, mert 2016. április 16-án Kikeleti tavaszi koncertet hallgathatunk a Művelődési Házban, melyen Embey-Isztin Zsófia fuvolázik. Zsófi ide járt iskolába, sokszor és sokat zenélt a kismarosi templomban is.

Játékot is hirdetünk, aki először elküldi facebook-on, az ehhez a cikkhez kapcsolódó bejegyzéshez, hozzászólásban a helyes verslistát (ez nem kevesebb, mint 28 címet jelent), a felfedezés öröme mellett, jutalomra is számíthat, mégpedig a Kismarosi Kikiáltó féléves előfizetésére! A verskereső előkészítésében résztvevők értelemszerűen most nem játszhatnak – sajnos.

VERSLELŐHELYEK:

 1. Művelődési Ház
 2. IKSZT Ház
 3. Köztársaság tér
 4. Marus sörkert
 5. Falu kútja
 6. Falumúzeum
 7. Vasútállomás
 8. Gyógyszertár
 9. Biobogár bolt
 10. Kóka bolt
 11. Templom előtt
 12. Játszótér
 13. Patak vendéglő
 14. Kisvasút végállomás
 15. Iskola előtt
 16. Posta park
 17. Egészségház
 18. Óvoda
 19. Stedra bolt
 20. Csarnok híd
 21. Óhegyi út eleje
 22. Vörösmarty utca vége
 23. Szuttai-dűlő teteje
 24. Morgó állomás
 25. Rozmaring tér
 26. Csalogány utca eleje
 27. Lejtő utca eleje
 28. Harangvirág utca közepe

Mottó: „Ha fiatalok akarunk maradni, mindennap olvassunk el egy verset, hallgassunk egy kis zenét, nézzünk meg egy szép festményt, és amennyiben lehetséges, tegyünk valami jót. GOETHE

terkep2

1 hozzászólás

Comments are closed.