A Művelődési Ház ablaka lett az első, ahol kigyúlt a fény a kismarosi élő adventi kalendáriumban.

December elsejétől minden nap más-más kismarosi épület kap különleges díszítést. Az ablakokban a szokásos karácsonyi díszítés mellett az adventi napnak megfelelő szám is megjelenik, az is díszkivilágítást kap. Ahogy közeledünk a karácsonyhoz egyre több kismarosi ablakban gyullad majd ki az advent napjának megfelelő szám.. Hogy éppen hol, arról a Falumúzeum facebook oldalán lehet információt szerezni az adott napon.

A Művelődési Házban azonban nem ez volt az egyetlen esemény az utóbbi napokban. Bár a járványhelyzet miatt az épület nem fogad látogatókat, rendezvényt mégis szerveznek – online.

Pénteken indult el a négy hétvégén át tartó adventi kézműves készülődés, amelyben első alkalommal egy adventi koszorú és egy kopogtató készült el. Az alapanyagokat a MűvHáz adta, a jelentkező családok pedig élő, csoportos videóhívásban követhették a szakemberek keze munkáját. A program ingyenes, de regisztrálni kellett. Huszonöt család jelentkezett, ők mind együtt dolgoznak – online – advent négy péntekén azokkal a kézművesekkel, akik az adott heti tárgy elkészítését bemutatják. Így egyben segítséget is kérhettek a videóban élőben, ha valahol elakadtak a munkákkal. Az első alkalommal Heincz Bettina kosárfonó és Parragh Ágnes segítségével készült el a koszorú és egy ajtókopogtató.

Erről nem csak képek, de egy kisfilm is készült, a könyvtáros Csadó Klau vágásában.

Végül Áron atya meg is áldotta az elkészült adventi koszorút.