Az év legdermesztőbb hétvégéje jöhet

0
935
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Az Országos Meteorológiai Szolgálat ma reggeli előrejelzése szerint a tél eddigi leghidegebb hétvégéje jöhet. Szombatra virradó éjszaka az ország északkeleti részein, kisebb területen -18, -20 fok alatti minimum hőmérsékletek várhatóak, a fagyzugos helyeken még akár ennél is hidegebb. Kérünk mindenkit, hogy tegye meg az időjárási helyzet indokolta szükséges előkészületeket, és figyeljünk oda egymásra is, különösen idősebb, egyedülálló, beteg szomszédainkra, ismerőseinkre!

 

Az OMSZ előrejelzése:

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2017.01.07. szombat éjfélig

Ma a Dunántúl nyugati felén, illetve a Tiszántúlon 60-90 km/h-s széllökések kísérhetik az északias irányú szelet. A 80-90 km/h körüli maximális széllökések napközben valószínűbbek. Szombaton már mérséklődni kezd a szél, de 70 km/h körüli széllökések még a Dunántúlon és északkeleten előfordulhatnak. Északkeleten, keleten a viharos szél hordhatja a havat.

Az ország keleti felén egyre többfelé éri el a minimum a -15 fokot, az Északi-középhegység szélvédett, ill. hóval borított területein -20 fok alatti hőmérséklet is várható a péntekről szombatra virradó éjszaka. A következő éjjel még alacsonyabb hőmérsékletre lehet számítani.

2017.01.06. 10:05 Országos Meteorológiai Szolgálat

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dermesztő hideg Kismaroson – Fotó: Aradi Szilveszter