Szent Miklós napján, mikulásajándékok között ültek össze a Pénzügyi, Ügyrendi és Településrendészeti Bizottság tagjai. 

Első körben megszavazták a főépítész, Philipp Frigyes tájékoztatóját a településképi arculati kézikönyv és a településképi rendelet 2020. évi hatályosulásáról. 

A településrendezési eszközök hatályosulásáról már nem ment ennyire könnyen a döntés, A képviselő-testület korábban ugyanis döntött arról, hogy a Kiskert utcát kivezessék a Szokolyai útra. Ez jelenleg csupán egy tervezett út, amely a településrendezési tervekben (lásd a sokat emlegetett HÉSZ, Helyi Építési Szabályzat) még nem szerepel. A bekerülését több más, a képviselő-testület által javasolt módosítással együtt jövő nyár elején lehet szentesíteni, a szabályos eljárás ennyi idő alatt zajlik le. 

Azon indult vita, hogy ennek az útnak milyen legyen a nyomvonala, illetve Poldauf Gábor képviselő arra volt kíváncsi, hogy az önkormányzat tett-e lépéseket az egyenes nyomvonalhoz szükséges magántelek kisajátítása ügyében. Az egyenes nyomvonal ugyanis magántelken halad át, ahol a telek tulajdonosa nemrég építésbe fogott. Az önkormányzat ugyanakkor kijelölt egy nyomvonalat: ez nem sért magántulajdont, cserébe kanyarral jut ki a Szokolyaira. 

A bizottság végül egy nem és egy tartózkodás mellett fogadta el a főépítész beszámolóját.

A bizottság nem javasolja egy meredek önkormányzati telek eladását a Nacsapéreg környékén. 

Miért nem lesz most kamerarendszer bővítés?

Az önkormányzat korábban elnyert támogatást, hogy kamerarendszert építsen ki a településen. Ezt a pénzt úgy tűnik vissza kell adnunk, tehát egyelőre nem bővül a jelenlegi hálózat optikai hálózatba kötött módon. Az önkormányzat szerint a kiírás és a pályázat lebonyolítása körül több bizonytalanság is volt, végül amiatt született az előterjesztés a pénz és a pályázat elengedéséről, mert több kör egyeztetés után a pályázat kiírója nemrég december végi határidőt szabott a befejezéshez. Ez azt jelenti, hogy gyorsan el kellene kezdeni az optikai kábelek lefektetését, de azt téli hidegben nem vállalják a kivitelezők, mert az optikai kábel a hidegben könnyen törik. Pedig a nagy pénzt annak kiépítésére adták volna a pályázatban.

Az egész történet tanulságos és kellemetlen. Ide kattintva indul a mandula, tíz perc, katarzis nélkül. 

A bizottság tagjai egyhangú szavazással elengedték a sztorit és lemondtak a pénzről. 

Átment a jövő évi munkaterv és visszavonták a tömegkorlátozásról szóló rendeletet is csont nélkül átment. 

A Teleház munkatervét is elfogadta a bizottság. 

Lakatos Péter