Bővebben a kismarosi majálisról

0
2175

Bár a plakátokon és a facebookon már találkozhattunk az idei kismarosi majális programjaival, az alábbiakban összeállítottunk egy bővebb tájékoztatót, amolyan további kedvcsináló gyanánt.

Élő májusfa

Szép és látványos előadásnak ígérkezik, hiszen csuklónkon színes szalaggal, egymás kezét megfogva mi magunk, kismarosi emberek állhatunk össze májusfává és mozoghatunk együtt – akár a tavaszi szellőben a valódiak – egy röpke dal erejéig Prétor Szandi útmutatása alapján. Mivel az alakzat felülnézetből látszik igazán jól, igyekszünk azt úgy is megörökíteni a jelen- és az utókor számára. A reggeli fásultságot legyőzendő, a program 10 órakor veszi kezdetét.

kezek

 

Májusfaállítás

Természetesen hagyományos májusfa is készül, mégpedig a néptáncos gyerekek által, akik szalagokkal és borral díszítik fel az erre a célra kiválasztott növényt a színpadnál.

 

májusfa2

 

Bujutsu gála

A bemutatót követően interaktív show következik, amelyre önként jelentkezőket várnak a harcművészek. És hogy mi is az a Bujutsu? Például ez:

 

 

Csülkös ételfőző verseny

Bár a program hivatalosan 10 órakor kezdődik, a jelentkezők már reggel 8 órakor nekiláthatnak az étel elkészítésének, amelynek lényege a csülök, így annak mindenképpen kell benne lennie. A finomságokat a zsűri és a közönség egyaránt díjazhatja oly módon, hogy az ínyenc kíváncsiskodók 300 forintért kóstolójegyet válthatnak, amely mellé szavazócédula is jár. A kuponért cserébe mindenki egy tál ételt kap egy szabadon választott bográcsból, amelyet aztán ízlése szerint értékelhet. Azok a szakácsok, akik sváb csülkös receptet keltenek életre, külön díjazásban részesülnek.

Ez itt például egy bográcsos csülökpöri videója:

 

 

Buborékfoci

Vicces labdarúgó bajnokság, amely 14 órától 18 óráig tart, és amelyre hét fős csapatok jelentkezését várják a szervezők. A nevezési díj 200 forint/bubifocista. A meccsek várhatóan 10-15 percig tartanak, a szabályok pedig a hagyományos (ez esetben a „mentes” J ) labdarúgáséhoz hasonlatosak azzal a különbséggel, hogy itt érdemes jó nagyokat ütközni és esni. Az összecsapások játékvezetői felügyelet alatt zajlanak majd.

Ilyen vicces ez a sportág:

 

 

Beerbike

20 liter sör és 12 jó barát egy nagy, közös biciklin utazik, amelyet még kormányozniuk sem kell. Ahogy a sör fogy, a jókedv nő és az egész még simán sporttevékenységnek is nevezhető, hiszen közben erősen ajánlott tekerni. Jól hangzik? A nevezési díj 12 fő esetén 3000 forint/koponya/óra és ebben már a sör ára is benne van.

A beerbike:

 

https://www.youtube.com/watch?v=cLsJAreExL4

 

Gumikerekű kisvonat

Erre 300 forintért lehet felszállni, és egy félórás kört tenni a faluban ehhez hasonlóan:

 

 

Rendőrautó, kukásautó

Megnézhető, megülhető, kipróbálható és fotózható. A Zöld Híd Régió, amelyhez Kismaros is tartozik, a kukásautó mellett sok játékkal érkezik, amelyeket természetesen ki lehet próbálni a standjuknál. Kukás- és rabszelfi ér.

Íme egy kedves dal a szemeteskocsiról:

 

 

Ugrálóvár

Ingyenes és így lehet benne játszani:

 

 

Alpintechnikai és kutyás bemutató

Délután 4 órakor érkezik meg a Cserhát Mentőkutyás Egyesület, akik kötélpályát állítanak fel, amely ingyen kipróbálható. A kutyás bemutatót követően meg is lehet simogatni az okos ebeket. (Az egyesület többi tagját csak akkor, ha azok legalább szóban engedélyt adtak erre.)

Ők azok:

 

 

Sorversenyek

A sorversenyeket a kismarosi cserkészek vezénylik le. Ezeknek célcsoportja inkább a felnőtt korosztály, hiszen például sok sört kell inni.

Az alábbi link egy kimondottan ilyen megmérettetést rejt:

 

 

Kézműves foglalkozás

Itt viszont a gyerkőcök a főszereplők, színezhetnek, rajzolhatnak, hajtogathatnak vagy épp szélforgót készíthetnek, igény szerint felnőtt segítséggel.

 

kézműves

 

A kismarosi majális további programjai talán nem igényelnek kiegészítést, amennyiben mégis kérdés merülne fel, Pálmai-Burik Évánál érdemes érdeklődni a 06-20-552-66-14-es telefonszámon.