Civil fórum lesz szombaton a MűvHázban

0
930

OLYMPUS DIGITAL CAMERATisztelt Civil Szervezeti Képviselő!

Kismaros Község Önkormányzata szeretne a következő ciklusban közvetlenebb együttműködést felajánlani az Önök szervezetének. Ez természetesen nem kötelesség, hanem egy lehetőség, amelyet a szervezet dönt el, hogy igénybe kívánja-e venni. Ha most nem kívánja bármi miatt, akkor később is bármikor lehet csatlakozni az Önkormányzattal való együttműködéshez.

A bírósági nyilvántartás szerinti címre küldtük a civil szervezetnek a meghívót a nyilvántartásban levő névre, de előfordulhat, hogy a tényleges munkát nem mindig ő végzi, vagy változás van folyamatban. Amennyiben szükséges, kérjük továbbítsa a meghívót a tényleges vezetést végző személy(ek) részére!

Több évtizedes civil szervezeti vezetőként tisztában vagyunk a napi problémákkal, azonban a lehetőségekkel is. Az Önkormányzat abban szeretné támogatni az elkövetkezendő években a civil szervezeteket, hogy meg tudják oldani a napi (és éves) adminisztratív feladataikat, hogy a cél szerinti tevékenységekre tudjanak koncentrálni és ezzel hozzá tudjanak járulni a kismarosi közösségek fejlődéséhez. Ebből a szempontból nem számít, hogy mekkora a tevékeny közösség (három lelkes barát vagy ötven gyerek), az számít, hogy akar-e tenni valamit Kismaroson, legalább részben Kismarosért vagy kismarosiakért.

Vannak szervezetek, amelyek hasonló célokért dolgoznak (oktatás, sport, közélet…) vannak szervezetek, amelyek tagságaiban átfedés van (cserkészet, sport…) vannak, akik egymásnak is tud(ná)nak szolgáltatni (Faluvédő Egylet, Teleház Alapítvány…). Bizonyára vannak, akiknek szüksége lehet egy kis ismertségre, egy kis segítségre. Vagyis először ismerjük meg egymást, és keressük meg a kapcsolódási pontokat!

Ezért Kismaros Község Önkormányzata tisztelettel meghívja az Ön(ök) egyesületét a

Kismarosi Civil Fórumra 2015.01.24-re a Művelődési házba!

 

Programterv:

1. rész – Bemutatkozás

9:30 ismerkedés, regisztráció

10:00 Polgármesteri és Önkormányzati köszöntő

10:15 Civil szervezetek vezetőinek bemutatkozása, szervezet bemutatása

11:00 Önkormányzati civil szervezeti koncepcióterv ismertetése

11:30 Kötetlen beszélgetés

 

2. rész – Együttműködés

12:00 Civil szervezetek kérései és felajánlásai az Önkormányzat felé, más civil szervezetek felé

13:00 Pályázati együttműködési lehetőségek, pályázati elképzelések közös megbeszélése

Igény szerinti mértékben elmélyedve benne

13:30 Pályázati lehetőségek ma a civil szférában

Kérjük, hogy legalább az első részre jelenjék meg a szervezet képviselője!

Kérjük, hogy képviselőjük nevét és elérhetőségét (e-mail, telefon) mielőbb küldjék el a kismaros.parragh.gabor@gmail.com e-mail címre! Ezután a megadott e-mail címre küldjük a leveleket, értesítéseket!

 

Köszönettel: Parragh Gábor sk. alpolgármester