Csodájára járnak a könyves kiskocsinknak

1
1864

Körülbelül 8500 könyvből válogathatunk a 2.442.235 forintból megújult könyvtárban, amit szombaton adtak át az olvasóknak. Az ünnepi műsort Pálmai-Burik Éva, a Művelődési Ház vezetője vezényelte, aki nem csak a kismarosi, de a kismarosi bibliotékát ellátó Pest Megyei Könyvtár hálózati osztályának vezetőjét, Péterfi Ritát is szóra bírta. A könyvekkel és olvasással kapcsolatos élményeit osztotta meg versben Horváth Ödön és Körömi Ferenc költő. Beszédet mondott a polgármester, Neubauer Rudolf is, aki a könyvtár kulturális missziója mellett a közösségteremtő erejét is kiemelte. A megnyitón fagotton játszott a Vilcsek suli hatodikos tanulója, Murányi Hümér.

A szellem táplálása után pedig jött a test táplálása: az erre az alkalomra sütött speciális, könyv alakú tortával és a hozzá illő süteményekkel lepte meg a megnyitó résztvevőit Bonifertné Száraz Lívia.

A könyvtár mintegy három hétig volt felújítás alatt. Nem csak a berendezés újult meg egy korábbi nyertes pályázat nyomán, de egy mini kiállítás is kialakult a könyvekben talált könyvjelzőkből egy üvegasztal lapja alá bújtatva. Ugyanakkor teljesült a könyvtár vezetője, Csadó Klaudia egy régi vágya is: olyan egyedi könyvszállító kiskocsija lett a kismarosi Könyvtárnak, hogy még a Pest Megyei Könyvtár dolgozói is a csodájára járnak. Mindez Horváth Zsolt keze munkája.

A kismarosi bibliotéka kölcsönözhető állományát egyébként a Pest Megyei Könyvtár biztosítja egy szerződés keretein belül. A tartalom negyedévente bővül, változik. Klaudia szerint évi félmillió forintnyi olvasnivaló érkezik ide.

A könyvtárnak nem csak a kínálata, de a kialakítása is gyerekbarát. Ennek egyik bizonyítéka, hogy a megnyitó záróprogramja is elsősorban gyerekeknek szólt. A meseíróként és előadóként egyaránt kiváló Víg Balázs kerekített interaktív történetet három bajusz köré, amelyek gazdái végül a gyerekek közül kerültek ki, de a felnőttek is velük nevettek.

Ahogy azt egy jó könyvtárban szokás.

 

 

3
Pálmai-Burik Éva Művelődési Ház vezető – Fotó: Révuti Norbert

 

5
Csadó Klaudia könyvtárvezető – Fotó: Révuti Norbert

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Majdnem 2.5 millió forint érkezett a Kismarosi Könyvtárba – Fotó: Aradi Szilveszter

 

4
Megtelt a könyvtár – Fotó: Révuti Norbert

 

7
Horváth Ödön költő – Fotó: Révuti Norbert

 

12
Körömi Ferenc költő – Fotó: Révuti Norbert

 

13
Neubauer Rudolf, Kismaros polgármestere – Fotó: Révuti Norbert

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Köszönet az elvégzett munkáért – Fotó: Aradi Szilveszter

 

21
A gyerekek már várják a mesét – Fotó: Révuti Norbert

 

22
Vig Balázs – Fotó: Révuti Norbert

 

2
A torta – Fotó: Révuti Norbert

 

10
Péterfi Rita, a Pest Megyei könyvtár hálózati osztályának vezetője – Fotó: Révuti Norbert

 

11
Murányi Hümér, a Vilcsek Gyula Általános Iskola 6.osztályos tanulója játszott fagotton – Fotó: Révuti Norbert

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Fotó: Aradi Szilveszter

FullSizeRender (20)

www.nka.hu

1 hozzászólás

Comments are closed.