Döngölőbéka és dübörgő hangszóró

0
853

A Váci Munkaügyi kirendeltség közvetítésével a Start munkaprogram keretében Kismaros mindkét benyújtott pályázatát nyertessé nyilvánította a Belügyminisztérium – tudtuk meg Neubauer Rudolf polgármestertől. A maximálisan 15 főt alkalmazó program 100%-os támogatást jelent számunkra. A falu a következő egy év során mintegy 32 millió forintot kaphat és nagyjából 25 munkavállaló – köztük az eddig is foglalkoztatott közmunkások – számára nyílik álláslehetőség. Nagyságrendileg 26 millió forint jut munkabérekre (79 ezer forint/fő/hó bruttó jövedelem körülbelül), és mintegy 6 millió forint dologi kiadásokra és eszköz beszerzésekre fordítható.

A helyi sajátosságokra épülő közfoglalkoztatási program keretében, amelyet Kismaros kvalifikált munkanélküliek alkalmazására használhat fel, a Művelődési Ház és az IKSZT Ház csapata erősödik a következő évben. Az elnyert pályázatnak köszönhetően nem kellett megválni az itt dolgozó közmunkásoktól, sőt új kollégákat is lehetőség volt felvenni. A nagyobb létszámú stáb munkájából a település és az itt élők közvetlenül is profitálni fognak, hiszen az év során 67 kulturális programot kell megvalósítani, köztük Német Nemzetiségi rendezvényeket is. Az eszköz vásárlásra fordítható keretből többek között, színpad világítás, hangtechnika, és a karbantartás részére kézi szerszámok lesznek beszerezve. A programokról rendszeresen hírt adunk itt a Kikiáltón, de érdemes majd követni a Ház facebook oldalát is.

A közfoglalkoztatás a belterületi közutak karbantartása program keretében, a csapat kismarosi, kóspallagi és zebegényi munkavállalókból áll össze. A tapasztalt kismarosi művezető által irányított brigád fő feladata a közutak és a járdák gondozása, javítása mellett, télen a síkosságmentesítés lesz. Foglalkoznak majd az úthálózat nyilvántartásának aktualizálásával is. Az eszköz keretből munkavédelmi felszerelések, munkaeszközök, szerszámok és egy elbűvölő nevű döngölőbéka lesz vásárolva. Ebben a projektben is jelenleg már zajlik a munka. Amíg az eszközök, és az alapanyagok beszerzése folyik, és majd elkezdődhet a köves és földes utak, a vízelvezető árkok karbantartása, addig is le lett festve és rendbe lett téve a Dunaparti kerékpáros pihenő, és elkezdődött a zöldterületek tavaszi tunningja is. A polgármester tájékoztatása szerint a program keretében mind a központi településrész, mind Börzsönyliget, mind a Jánoshegy és az Öregszőlő közútjainak szükség szerinti karbantartása sorra fog kerülni.

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA