Dübörgött a rock a Művházban

1
2062

Kétségtelen, hogy nagyobb látogatottságra számítottak a szervezők a Művelődési Házban március 28-án rendezett koncerten. Az okokkal kapcsolatosan megoszlanak a vélemények, annyi azonban bizonyos: ennyi pénzért három kiváló, stílusában és hangulatában különböző zenekart meghallgatni mindenképpen megfontolandó lehetőség (lett volna). De mindegy is, a lényeg, hogy aki eljött, az bizonyosan nem csalódott.

 

21
Randa-Lear – Fotó Révuti Norbert

 

Szombaton kora délután profi stáb érkezett a helyszínre, amely néhány óra alatt minőségi fény- és hangtechnikát varázsolt a színpadra. A terem akusztikája miatt akadtak ugyan nehézségek, de – némi csúszással ugyan – végül minden összeállt és a jó öreg Randa-Lear (Bolyán Csaba, Marafkó Márk, Nagy Gábor, és Szalai Zoltán) birokba vehette a magaslatokat.

Zoliék tökéletesen hozták, amihez legjobban értenek, a poénokkal fűzerezett férfias bluest, amely semmi többet nem akar, mint amennyit el is ér: szórakoztatni. A ’90-es évek elején alakult zenekar mindezt úgy teszi, hogy egy pillanatig sem veszi komolyan önmagát. Dalaik nagyobb része a nőkről szól, amelyik pedig nem, az is. Örömzenélés ez a javából.

 

40
Torzo – Fotó Révuti Norbert

 

A történet második fellépőjeként a Torzo (Almási Tamás, Borsics Jocó, Néder László és dr. Simonyi Titusz) pattant a deszkákra. Műsoruk egyrészt régebbi dalaikból állt össze, ezek inkább a grunge-os vonalat képviselik. Az út, amelyen újabban elindultak, egyfajta drum’n’bass alapú rockzene; igazi közönségmozgató, lüktető dalok ezek, jó szövegekkel és fülberagadó refrénekkel.

 

83
Pataky Művek – Fotó Révuti Norbert

 

A Pataky Művek (Balázs Nándi, Tommy, Kiss Barna, Németh-Szabó Tamás és Pataky Gergely) színpadra lépését – más érdeklődőkön kívül – viszonylag szép számú törzsközönsége várta és fogadta kitörő örömmel. A repertoár javarészt Edda dalokból épült fel, de játszottak saját szerzeményeket is. A professzionális előadásról nem sok értelme volna a szót szaporítani, legyen elég annyi, hogy aki az Eddát szereti, az nagy valószínűséggel a Pataky Műveket is. A kismarosi koncert volt az idei turnéjuk első állomása, a következő április 7-én Komáromban lesz, majd 11-én a Papp László Budapest Sportarénában játszanak, ahol a 40 éves Edda Művek vendégeként lépnek színpadra.

Mindhárom zenekarnak köszönjük a szép estét, hajrá, további sok sikert Nektek, szevasztok!

 

1 hozzászólás

Comments are closed.