Elindult az iskolaudvar felújítása

0
1321

A Váci Tankerület mintegy 2 millió forintból kezdte el a Vilcsek Gyula Általános Iskola udvarának felújítását. A tervek szerint december 20-ig befejezik a mostani ütemet, amelyben az udvar vízelvezetését oldják meg. Vízgyűjtők szedik össze és a föld alá helyezett csövek vezetik el a csapadékot, amely a jövőben már nem fog megállni a Sportcsarnok felé vezető úton. A munkák során eltávolították az udvarról az eddig padként, ülőfelületként használt beton elemeket, egyenesre vágták az aszfaltozott rész szélét és újra is szegélyezik azt.

Az iskola igazgatója, Nyúli Edina a Kikiáltónak elmondta, hogy a kivitelezőtől, a nagymarosi HÓD Kft-től azt kérte, hogy a munkálatok végén a gyerekek fogadására alkalmas állapotban legyen az udvar. A tankerülettől kapott ígéret szerint a vízelvezetés az első lépcsőfok lehet az udvar megújításában, a jövő év első felében újabb munkálatokat végeznek majd el az önkormányzattal egyeztetve.

A kismarosi képviselő testület korábban készíttetett és el is fogadott egy fejlesztési tervet az iskola udvarának felújítására. A tankerület által finanszírozott felújítási munkákban ezek a tervek irányadóak lesznek.

20171208_123524