Felkészülés a télre

0
1058

Az idei téli időszakra is megállapodást kötött Kismaros Község Önkormányzata a Börzsöny 2020 Kft.-vel az önkormányzati tulajdonban lévő hegyvidéki közforgalmi utak téli karbantartására, a havas, jeges pályatestek síkosság-mentesítésére, letakarítására, mondta el Konecsni Miklós közterület-felügyelő a Kikiáltónak. Az idei tél az ötödik, amikor önkormányzati szervezésben rendszeres hókotrás lesz a hegyvidéki (Börzsönyliget, Óhegy, Jánoshegy, Öregszőlő) területek fő közlekedési útvonalain is. 2019 december 1-től 2020 február 28-ig tart a szerződés, amennyiben ezen időszak előtt, vagy után havazás lesz, egyedi megrendelés alapján szintén biztosítja a szolgáltató a síkosság-mentesítést.

A karbantartási útvonal az alábbi utcák szakaszait érinti ekézéssel, sózással:

Gálhegyi út – Vörösbegy utca – Héja utca – Harkály utca – Szuttai dűlő – Monostori út – Öregszőlő út – Óhegyi út – Eper utca – Jánoshegyi út – Őz utca – Mókus utca – Pele utca – Csalogány utca – Bükköny utca – Lejtő utca – Kukorica utca – Rozs utca – Harangvirág utca – Vasút feletti dűlő – Mély út

Az Ófalu területén az önkormányzat traktora és a falugazda csapata fogja elvégezni a hókotrást és a síkosság-mentesítést, az ehhez szükséges előkészületek itt is megtörténtek.

Szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy azon ingatlanok előtt, ahol van járda, a tisztelt tulajdonosok havazás esetén végezzék el annak letakarítását, síkosság-mentesítését az önkormányzat rendelete szerint!

A négy éve rendszeresített, jól bevált szóróanyag-tárolókat november végén telepítik az önkormányzat munkatársai a legnehezebben járható, meredek útszakaszok közelébe.

A deponált szóróanyag (só) az érintett szakaszokon áthaladó lakosok által használható fel – kizárólag közterületen – amennyiben a téli útviszonyok miatt ez szükségessé válik. A só pótlásáról az önkormányzat gondoskodik. Kérjük a tisztelt lakosságot, hogy saját ingatlanán végzett sószóróshoz maga gondoskodjon szóróanyagról. Kérjük továbbá, hogy a tárolókat rendeltetésszerűen, céljának megfelelően vegyék igénybe, használat után a fedelet kérjük, csukják vissza.