Felnőtt Esték – téma a házasság

0
456

Május 19-én este a művelődési házban a Felnőtt Esték programsorozat újabb eseménye volt soron. A mostani téma a házasság volt.

Előzetesen a művelődési ház dolgozói felhívást intéztek a település lakóihoz, miszerint esküvői fotókat vártak, így mindenki részesévé válhat(ott) néhány hét erejéig egy kiállításnak. 5-6 család hozott anyagot, s az egészen régi családi emlékek mellett 10-15 éves fényképek is találhatóak ezek között.
Mindezek mellé a Sváb Muzeális Gyűjtemény adott kiállítható fotókat, s ezekkel együtt a kisterem falait teljesen beborította a beérkezett képmennyiség.

A megnyitó 18 órakor vette kezdetét, Krebszné Gábor Tamara beszéde után dr. Néder Sarolta mondott néhány mondatot arról, hogy hogyan is lett közös munka a mostani kiállítás.
Ezután beszélgetések, vendéglátás, ismerősök kutatása a fotókon, és a rácsodálkozás volt a fő tevékenység, majd a nagyteremben Fűkéné Menczer Kornélia beszélgetett Gyöngyösi Zsolttal, és feleségével, Gyöngyösiné Dőry Andreával a házasságukról, s a missziójukról, miszerint a 2=1 Családsegítő és Házasmisszió Magyarország Alapítvány tagjaként hogyan lett céljuk a házasság, a gyermekvállalás, és a család értékeinek felmutatása.

Fridrik Klaudia Bernadett