Felújítás kezdődik az iskolában

0
834

Nyílászárókat, külső szigetelést és új kazánt kap az intézmény.

Április végén elindulnak a munkák a Vilcsek Gyula Általános Iskolában. A fenntartó, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ pályázatával nyert pénzt az intézmény az Európai Uniótól. A pályázati pénzek odaítélését egy többkörös vizsgálat előzte meg – mondta el az iskola igazgatónője. Nyúli Edina azt is hozzátette, hogy eredetileg a pályázat a tornacsarnokra volt megírva, mert annak pléh burkolatával van nagyobb probléma.

A megítélt 101 millió forintnyi keret azonban nem lett volna elég a csarnokra, hiszen a felmérések szerint olyan állapotú a szerkezet, hogy azt el kellene bontani és újraépíteni. A pályázatot ezután módosították és mivel az iskola és a csarnok egy intézmény, bevették a teljes iskolát a felújítási programba. Az elnyert összeg tehát meg van osztva az iskola és a csarnok között.

Az iskola működését a felújítás nem zavarja, ugyanis először a gépészetet újítják meg, a nyílászárók cseréje csak az utolsó tanítási héten, hagyományosan az osztálykirándulások idején kezdődik majd.

További információk a felújításról a Kismarosi Kikiáltó áprilisi számában!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA