Fenyő köz, óvodai beiratkozás és eszközbeszerzés – mozgóképes beszámoló a márciusi bizottsági és testületi ülésről

0
477

Kismaros Község Önkormányzata megtartotta a 2023-as év harmadik Pénzügyi, Ügyrendi és Településfejlesztési Bizottsági valamint Képviselő-testületi ülését.

Az üléseken a legnagyobb közérdeklődésre számot tartó napirendi pontok közé tartozott egy új közterület elnevezése, az Ág utcából nyíló Fenyő köz. Döntés születetett az óvodai beiratkozás időpontjáról, mely 2023. április 20-21-én lesz, 8-17 óra között az óvoda épületében, továbbá az újabb óvodafejlesztési pályázathoz kapcsolódóan elfogadta a testület a legjobb árajánlatot egy óvodai eszközbeszerzésre, így több mint 13 millió forint értékű felszereléssel gyarapodhat az intézmény.

Támogatta a testület a tankerület kérését, hogy a Vilcsek Gyula Általános Iskola maximális tanulói létszáma 310 főre emelkedjen. Ez azért szükséges, mert a következő tanévben a most elballagó nyolcadik osztály helyébe, már két első osztály fog indulni.

A testület döntött arról is, hogy az Egészségház fejlesztésének második ütemére érkezett pályázati támogatásból az Önkormányzat elindítja és megrendeli a munkálatok megkezdéséhez szükséges engedélyezési és kiviteli tervdokumentáció elkészítését.

Minden más információ és esemény, amely az üléseken történt, a 2023-ban is rendszeresen készülő, vágatlan videófelvételeken megtekinthető!