Gracias!

1
1216
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

40 spanyolországi önkéntes fiatal segédkezett néhány napig Kismaroson. Festették az iskola kerítését, a közparkokat szépítették, és felvillantottak néhány percet a dalaikból, játékaikból. Sőt, megtanulhattuk tőlük, hogyan készülnek a hagyományos ételeik, mint például a hideg paradicsomleves, vagy a zöldséges rizs.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A csoport vezetőjével, Sandra Riera Estaje-vel beszélgettünk, Herpai Blanka diáklány segítségével, aki a Kispesti Károlyi Mihály Magyar – Spanyol Tannyelvű Gimnázium tanulója. Sandra Zaragózából érkezett, foglalkozását tekintve szakács. A tanév során hétfőtől csütörtökig délután 5 és fél 8 között 8-18 éves lányokkal foglalkozik. Mindezért fizetést nem kap, ezt a munkát önkéntesként végzi. Azt mondja, nagyon szeret másoknak segíteni, mert eközben ő is tanul. Ezt megerősíti Blanka is, – ő szintén önkéntesként tolmácsol – hozzátéve, hogy neki ez jó nyelvgyakorlási és tapasztalatszerzési alkalom. Amikor megtudták a lányok, hogy Magyarországra jön a csoport, azt gondolták, hogy jobb lett volna, ha valamelyik ismert országba vezet az útjuk. Megváltozott azonban a véleményük: nagyon kedvesek, vendégszeretők itt az emberek. Elámultak, milyen szépséges város Budapest, és milyen barátságos lakói vannak Kismarosnak. Innen tovább Krakkóba és környékére vezetett az útjuk, a Katolikus Ifjúsági Világtalálkozóra, ahol szeretnének találkozni a Lengyelországi zarándoklaton lévő Ferenc pápával, és az ő üzenetét viszik majd haza a spanyol fiataloknak.

Adiós! Buen viaje!
Viszontlátásra! Jó utat!

A segítők segítéséért külön köszönet: Emmer Valikának, Nagy Almának, Györei Piroskának, Kondorosi Valinak, Mayer Károlynak, Huber Attilának, Valach Beátának és Végvári Györgyinek.

[su_box title=”Katolikus Ifjusági Világtalálkozó” box_color=”#e99b07″ radius=”10″]Az ifjúsági világtalálkozók története 1984 virágvasárnapjáig nyúlik vissza, amikor Szent II. János Pál pápa Rómába hívta a fiatalokat, hogy együtt ünnepeljék a megváltás szentévének lezárását. 1985-ben a pápa levelében a világ minden fiatalját meghívta egy találkozóra, majd hivatalosan is kezdeményezte az ifjúsági világnapok megünneplését. Az IVT-kre felváltva kerül sor egy távoli földrész nagyvárosában és egy európai helyszínen, így a 2013-as Rio de Janeiró-i találkozó után Krakkó városára esett a választás.[/su_box]

kis háziasszonyok+indiánok+spanyolok
A Csirip táboros gyerekek és spanyol vendégeink

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Az iskolai kerítést festették le a spanyol önkéntesek – a felére jutott idejük, de három zivataros nap ez is szép teljesítmény!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA   OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fotók: Révuti Norbert, Aradi Szilveszter

1 hozzászólás

Comments are closed.