Halálos hajóbaleset történt szombat éjjel Verőcénél

0
574
Fotó: MTI/Nagy Zoltán

Halálos hajóbaleset történt Verőcénél, ahol információk szerint egy szállodahajó ütközött egy másik kishajóval szombat éjjel. Előzetes jelentések szerint ketten meghaltak, és öten eltűntek a baleset következtében.

Kismaros Község Önkormányzata felvette a kapcsolatot Verőcével, minden szükséges segítséget megadunk a verőcei önkormányzatnak, amire igény jelentkezik a részükről.

A katasztrófavédelemhez szombat éjszaka, néhány perccel éjfél előtt jelzés érkezett, Verőce közelében egy vérző fejű, olaszul beszélő férfit találtak, akiről azt feltételezték, hogy hajóbalesetet szenvedett. A szentendrei, a váci és fővárosi hivatásos és önkéntes tűzoltókat is a helyszínre riasztották a Pest vármegyei katasztrófavédelem tájékoztatása szerint.

Helyszíni információk szerint az áldozatok Sülysápi illetőségű fiatalok.

A kisgéphajót a Megyeri hídnál vontatták partra.

Cikkünket folyamatosan frissítjük…

Index

A köztelevízió tájékoztatása szerint Verőcénél egy kisgéphajó ütközött egy szállodahajóval. Ketten meghaltak, és öten eltűntek a balesetben.

Az ügyben kerestük az Országos Mentőszolgálatot a további sérültekkel és eltűntekkel kapcsolatban, amint válaszolnak, cikkünket frissítjük.

Szombat éjszaka, néhány perccel éjfél előtt jelzés érkezett a katasztrófavédelemhez, hogy Verőce közelében esetleges hajóbaleset történt, a szentendrei, a váci és fővárosi hivatásos és önkéntes tűzoltókat is a helyszínre riasztották a Pest vármegyei katasztrófavédelem tájékoztatása szerint.

Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője egy sajtótájékoztatón elmondta, hogy a kisgéphajón, amellyel a szállodahajó ütközött, összesen nyolcan utaztak. Ők mind felnőttek, közülük ketten meghaltak és öten eltűntek. Három férfi és két női utast még jelenleg is keresnek.

Az eltűnteket motorcsónakokkal és drónokkal is keresik, a szállodahajót Komáromál állították meg.

A rendőrség több ember halálát okozó vízi közlekedés veszélyeztetése miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen. 87 egységgel és 31 technikai eszközzel keresik jelenleg az eltűnteket.

A köztévé helyszíni tudósítója közölte, hogy a Komáromban megállított hajó egy 109 méteres, 110 ember befogadására képes svájci szállodahajó, amelynek a végső úticélja nem Komárom volt, nagy valószínűséggel elhagyta volna az országot.

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) vasárnap az MTI megkeresésére azt közölte: a mentőket szombat este egy Verőce és Vác közötti helyszínre riasztották, ahol egy partra jutott férfit láttak el. A férfi fejsérülést, kulcscsontsérülést, sebeket, zúzódásokat szenvedett, helyszíni ellátás után sürgősségi osztályra szállították.

Ezen a helyszínen egy férfi halálát is megállapították – tudatta az OMSZ.

A rendőrség tájékoztatása szerint Verőcétől délre a Duna-parton egy férfi, majd órákkal később a Megyeri hídnál egy női holttestet, továbbá egy sérült kis géphajót találtak. A rendőrök megállapították, hogy az érintett időszakban a térségben egy szállodahajó tartózkodott, amelyet Komáromnál megállítottak, és megállapították, hogy az oldala sérült.

Dóka Imre, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője vasárnap délben az MTI-vel, hogy a vasárnap reggeli adatok szerint a fővárosból, Pest vármegyéből (Vác, Szentendre, Szigetszentmiklós, Érd, valamint a FER tűzoltóság kishajója) és Bács-Kiskun vármegyéből (Baja), valamint az OKF állományából a hivatásos katasztrófavédelem csaknem 90 emberrel és 31 technikai eszközzel vesz részt a keresésben.

A hivatásos egységek munkáját önkéntes tűzoltó-egyesületek és önkéntes mentőszervezetek támogatják. A Pest Vármegyei Kutató-mentő Szolgálat, Bács-Kiskun vármegyéből a Petőfi Mentőcsoport két búvára, a Leányfalu Önkéntes Tűzoltó Egyesület, illetve a Lupai Önkéntes Tűzoltó Egylet több tagja is részt vesz a kutatásban – ismertette a szóvivő.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltóhajója vasárnap kora reggel a Megyeri híd közelében megtalálta a vízen úszó roncsot, amelyet az újpesti kikötőbe vontatott. A jármű maradványait a rendőrség és a közlekedési hatóság vizsgálja

– tudatta Dóka Imre.

A kutatás-mentés során eddig két áldozatot emeltek ki a vízből. A katasztrófavédelem a Dunán vasárnap délelőtt 12 kishajóval és 3 drónnal keresi az eltűnteket. A mentőegységek váltásokban folyamatosan dolgoznak – olvasható a közleményben.

A katasztrófavédelem, rendőrség, tűzoltóság és a vízirendészet, valamint a mentőszolgálat munkatársai a Limes Múzeumnál rendezkedtek be, ellátásukról a Verőcei Önkormányzat gondoskodik. A Verőcei Dunai Hajózásért Egyesület felajánlotta segítségét a közreműködésben.
Rendőrségi sajtótájékoztató:
M1 híradó:
Fotó a Komáromnál megállított, sérült szállodahajóról.