Mozgóképes beszámoló a 2024 májusi bizottsági és képviselő-testületi ülésekről

0
164

Kismaros Község Önkormányzata megtartotta a 2024-es év következő, májusi rendes Képviselő-testületi ülését.

A legfontosabb napirendi pontok közé tartozott, hogy a polgármester előterjesztése alapján a testület döntött az E-menza rendszer szeptemberi bevezetése mellett. Az E-Menza rendszer internet-alapú megoldása összeköti a közétkeztetés összes szereplőjét. Az iskolák/óvodák és az önkormányzat/fenntartó egyaránt naprakészen követni tudja a megrendeléseket és a lemondásokat, így azok pontossá és áttekinthetővé válnak. A szülő rendeléseit, számláit egy helyen megtalálja több gyermek, több iskola/óvoda esetén is. Bármikor elérheti az igénybe vett étkezéseket, figyelemmel követheti az étlapot. Egy kattintással lemondhatja vagy megrendelheti az étkezéseket. Az ételallergia információkat is kezeljük. A lemondott étkezések ellenértékét a rendszer automatikusan jóváírja.

A testület első körben nem nyilvánította eredményessé a közétkeztetés következő tanévre vonatkozó beszerzési eljárását. Az önkormányzat hamarosan új közbeszerzési eljárást ír ki.

A testület támogatja a Pest Vármegye önkormányzata fejlesztésében, tervezetten megvalósuló kismarosi kerékpáros pihenő megújulását, a kismarosi Duna-parti játszótér közelében, melynek része lesz várhatóan egy nyilvános köztéri mosdó is.

Az ülésen résztvett a külterületi utak (Öregszőlő, Mély, Dám, Monostor) kivitelezését végző cég képviselője és a projekt műszaki ellenőre is, akik megválaszolták a lakosság és a képviselők által korábban megfogalmazott műszaki kérdéseket a testület számára.

Minden más információ és esemény, amely az üléseken történt, a 2024-ben is rendszeresen készülő, vágatlan videófelvételeken megtekinthető!