Vállalkozókat keres az önkormányzat, hogy a bontás előtt álló régi iskolaépületből kimentse az esetleges értékeket. A két megjelent pályázati kiírás szerint a sportcsarnok vasszerkezetét és az iskola műanyag nyílászáróit, ajtókat, ablakokat kellene elég rövid idő, mindössze 12 nap alatt kikapokodni a helyükről és elszállítani a helyszínről.

A régi helyére épülő új iskola kivitelezője, az állami beruházási ügynökség korábban nyilatkozatot kért az önkormányzattól arra, hogy szüksége van-e az elbontandó épületből valamire. A nyilatkozatban meg kell jelölni, hogy mi az, amire szükség van és azt is írták, hogy az önkormányzati értékek kimentését a munkaterület átadása előtt kell megoldani.

Mivel az iskola június közepéig még üzemel, június harmincadikán pedig átadják a munkaterületet az államnak, ezért úgy tűnik, hogy csupán 12 napja van a vállalkozónak arra, hogy kibontsa és elszállítsa akár az ablakokat, akár a csarnok elemeit. Nem csak ennyi a rizikó: ha a bontás elhúzódik és emiatt nem sikerül átadni a területet az államnak időben, akkor kötbért kell fizetnie. Ennek mértékére a polgármester a legutóbbi képviselő-testületi ülésen utalt is. Neubauer Rudolf szerint egy ekkora projektnél akár tízmilliós napi tételek is felmerülnek.

Az önkormányzati pályázati kiírás 750 ezer forintra szól.

(A kiemelt képen a Sportcsarnok 2017-es állapota látható)

Lakatos Péter