Ilyen volt a szüreti táncház a művházban

0
681

Péntek este szüreti táncháznak adott otthont a művelődési ház.

Este 7 órától lassan, de biztosan érkeztek meg a táncos lábú érdeklődők. A kezdeti hangulatot a Rézeleje Fanfárosok adták, akik kiváló alaphangulatot adtak az eseménynek. A vendégek egyre többen és egyre nagyobb kedvvel álltak be a körtáncokba, amihez egy oktató is segítséget nyújtott a bátortalanabb jelentkezőknek.

Az első nagyobb zenés-táncos etap után szőlőevő verseny következett, ahol kifeszített kötélről kellett kezek segítsége nélkül szőlőfürtöket majszolni. A feladat nem volt egyszerű, s a versenyzőknek az aznapi vacsoráról sem kellett gondoskodniuk.

Ezek után Mészáros Tibor és zenekara húzta a talpalávalót, s a tánc meg sem állt a következő feladatig, ami pedig a szüreti kvíz volt. A kérdések java nem volt egyszerű, a résztvevők sok új információt szerezhettek a vetélkedő alatt, mint például mi is az a narancsbor, vagy melyik napszakban érdemes szüretelni a zamatosabb szőlőfajtákat.

A Fanfárosok újabb zenei blokkja után pedig a borlopózásban mérhették össze az erejüket a bátor vállalkozók.

Az esemény megható pillanatai következtek, Borz Berta elbúcsúztatta a Soramsik Táncegyüttes tagjait, akiket 8 éven keresztül oktatott, tanított a néptánc rejtelmeire.
Berta egy kis videót állított össze a növendékeknek, majd hosszú ölelések és könnyek után zárásként a Soramsik tagjai búcsútáncot jártak.

 

Csadó Klaudia Bernadett