Járható utakat, több fényt! – Elindult a részönkormányzati munka

0
1313

 

Három önkormányzati képviselő és két külsős tag – ilyen a felállása a kismarosi Börzsönyligeti településrészi önkormányzatnak. A Folly-Ritvay Zoltán elnökletével működő testület hivatalosan egy hónapja jött létre és célja, hogy a falu kevésbé fejlett részeinek és az üdülőterületeinek problémáit orvosolja.

Az első ülésen szó esett a téli útüzemeltetés tapasztalatairól. Az önkormányzat ugyanis lépett a nehezebben megközelíthető, a falu eszközeivel nehezen karbantartható, hómentesíthető szakaszok takarítása ügyében. Január elejétől él az a szerződés, amely alapján elvben gyorsan tiszták lesznek az ófalutól távolabb eső területek is – magyarul problémamentesen le lehet jutni a hegyről. Bár az első tapasztalatok vegyesek, az eddigi hibák orvosolhatónak tűnnek.

collage

Szóba került a közvilágítás kérdése is. Szekeres Sándor, a testület külsős tagja egy, a szolgáltatóval közös projekt lehetőségét vetette fel, amelyben a legújabb technológiákat kihasználó világítás épülhetne ki egy próbaprojektben.

A napirendi pontok közül természetesen nem hiányzott a Szokolyai út járdájának kérdése, ami összeköthetné Kismaros központját Börzsönyligettel – hiszen jelenleg nincs gyalogosan járható műút a falu egyik legnépesebb része és a központ között.

A Börzsönyliget településrészi önkormányzat elnökével, Folly-Ritvay Zoltánnal a Kismarosi Kikiáltó februári számában közlünk interjút, amelyből a többi között az is kiderül majd, milyen jogosítványai és lehetőségei vannak a részönkormányzatnak és arra is rákérdezünk, hogy miért van szükség egy másik szervezetre, ha egyszer Kismaros önkormányzatának van településfejlesztési bizottsága is, amelynek feladatai hasonlók.