A Magyar Labdarúgó Szövetség váci alközpontja két csoportjának edzőit is vendégül látta Kismaros egy különleges szakmai programon. Az MLSZ részéről Nádudvari Zsolt, az MTK Regionális Központ szakmai vezetője és Kovács József közösen tartott bemutató edzést és szakmai fórumot az iskola tornacsarnokában, majd a kismarosi Művelődési Házban. 

A program központi eleme a FuNino edzésmódszer lehetőségeinek gyakorlati bemutatása volt, amely után az MTK két képviselője a klubok közötti partnerségi kapcsolatot és az abban rejlő lehetőségeket mutatta be. A látogatás célja volt az is, hogy a Labdarúgó Szövetség jobban megismerje a kis klubokat, kialakuljon egy gördülékeny együttműködés a rendszerben. Az MLSZ ezzel fel tudja mérni azt is, hogy hol kell szakmai,  vagy infrastrukturális segítséget nyújtania a régió futballklubjainak. 

A FuNino a Spanyol Labdarúgó Szövetség hivatalos oktatókönyve, amely szándéka szerint egy optimális képzési modell a fiatal játékosok kreatív teljesítőképességének fejlesztésére. A program mottója Horst Weinnek, az „edzők edzőjének” hitvallását tükrözi, amely szerint „a jövő futballja mindig a fejben kezdődik és a lábban végződik.” 

Ennek jegyében a Fortuna SC focistái. kicsik és nagyobbacskák egyaránt, egy speciális edzésprogramot végezhettek Nádudvari Zsolt utasításai mellett. Ebben az egyszerű feladatoktól fokozatosan vezetett az út az összetett feladványokig. Utóbbiak esetében sem tűnt el a játékosság, de a cél eléréshez többféle logikai és koordinációs képességet kellett használnia a játékosoknak. Mint a régió szakmai vezetője elmondta, a FuNino alkalmazása nincs korhoz kötve, az egyes elemek korosztályonként és a képességekhez mérve is variálhatóak, közben pedig élvezetes marad a játék. 

Nádudvari Zsolt a Kikiáltónak elmondta: abban bíznak, hogy ha a FuNino módszerrel, a szemléletváltással hatékonyabbá tudják tenni a gyerekek fejlődését, akkor jobb stratégiai gondolkodású futballisták jönnek majd ki az utánpótlásképzés rendszeréből. A FuNino egyszerre fejleszti a kommunikációt, a döntéshozatali képességet, a taktikát és a technikát is. A cél, hogy ne az edző diktáljon egy adott helyzethez megoldást, hanem már egészen kis kortól vezesse rá a focistákat az önálló helyzetfelismerésre és a megoldásra. 

Az MLSZ szakembere azt is elmondta, hogy Kismarost a váci alközpont vezetője ajánlotta a találkozó helyszínéül. Itt találták meg ugyanis az összes feltételt a bemutatóhoz és a fórumhoz. Azt is hozzátette, hogy nagyon együttműködő és családias közegbe érkezett. Szerinte az itteni hozzáállás a sporthoz és a futballképzéshez jó példa lehet a hasonló méretű kistelepülések számára.