Keddig kitart a nagy meleg, az önkéntes tűzoltók segítenek locsolni a focipályát

0
625
Az önkéntes tűzoltók segítségével öntözik a focipályát 2022 július végén (fotó: Parragh Gábor)

Az országos tisztifőorvos kedd éjfélig meghosszabbította a jelenleg is érvényben lévő, legmagasabb fokú hőségriasztást. Eredetileg szombatra hidegfront hozott volna lehűlést, de legalább az egyik tétel kimaradt. A hidegfront nem hozott elég hideg levegőt és bár pár szem eső esett a környéken, de ma, vasárnap is bőven 30 fok felett lesz a csúcshőmérséklet. Az időkép előrejelzése szerint Kismaroson délután három környékén 33 fokra lehet számítani.

A szárazság miatt a Morgó-patakban alig van víz, így a duzzasztott területről sem lehet onnan kivenni semekkora mennyiséget a futballpálya karbantartására. A Duna Menti Regionális Vízművek engedélyével ezért a tűzcsapot is használhatja a település a futballpálya locsolására. Ebben segítettek tegnap az önkéntes tűzoltók.

Az önkéntes tűzoltók segítségével öntözik a focipályát 2022 július végén

Mint Neubauer Rudolf polgármester a Kikiáltóval közölte, a Kismarosi Tűzoltó Egyesület megkezdte a puffertározó locsolótartály feltöltését. A vízmennyiséget folyamatosan figyelik a pálya karbantartását végző Fortuna SC tagjai, és jelzésük alapján szükség szerint az igényelt napi vízmennyiséget korrigálják a DMRV-nél. Neubauer Rudolf arról is írt, hogy a facsemeték gondozását is elvégezték a tűzoltók a pálya mellett.

Lakatos Péter