Kismarosi képek és dokumentumok az I. világháborúból – kiállítás a Művelődési Házban

0
1354
A Kismarosi Művelődési Házban 2018. április 13-án Neubauer Rudolf polgármester megnyitó beszédével megnyílt a „Kismarosi képek és dokumentumok az I. világháborúból” című időszaki helytörténeti kiállítás. A kiállítás nagysikerű megnyitójának műsorában részt vett a Váci Esze Tamás Dalárda (katonadalokkal), Körömi Ferenc (saját versével) és Várkonyi Györgyi (katonadalokkal).
A május 8-ig nyitva tartó kiállítást a Kismarosi Sváb Muzeális Gyűjtemény rendezte. A kiállításon – többek között – képek és dokumentumok kerültek bemutatásra az I. világháború harcaiban részt vett kismarosi katonákról, a hadszínterekről, ahol magyar (kismarosi) katonák is harcoltak, a hátország viszonyairól, a hadifogságba esett kismarosi katonákról, stb. A kiállításon részletek láthatók egy magyar és egy német nyelvű háborús imakönyvből.
Dabóczi Ákos

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”462″ override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”120″ thumbnail_height=”90″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”50″ number_of_columns=”6″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” template=”/home/elnimusz/public_html/www/kismarosikikialto/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/ngglegacy/view/gallery.php” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails”]