Kismarosi művészek Párkányban

0
1340

Szép számú érdeklődő előtt nyílott meg április 19-én Párkányban, a Barta Gyula Galériában három kismarosi alkotó, Győrffy-Kovács Adrienn, Haraszti Zsolt és Nagy Ágnes közös kiállítása. Bajtai György, a galéria vezetőjének szavait követően Pálmai-Burik Éva osztotta meg a művekkel kapcsolatos gondolatait, melyeket Pásztor Ádám és Bajnok Áron gitárjátéka foglalta keretbe.

Győrffy-Kovács Adrienn festményein keresztül az Isten által megalkotott természet lélegzetvételeinek lehetünk szem- és szívtanúi. A fák ágai között átaranyló világosság hittel és értelemmel ruházza fel a teremtettséget, ezt leplezi le végtelen finomsággal Adrienn látásmódja, valamint az, ahogyan elénk tárja.

7b
Fotó: Révuti Norbert

 

5
Fotó: Révuti Norbert

 

A birkamentalitás, az álszentség, a képmutatás, a szeretetnek álcázott, mélyről jövő gyűlölet, az emberi gondolkodás szabadságának vérbe és sárba tiprása: ez áll Haraszti Zsolt lényegre törő és félreérthetetlen installációinak fókuszában.

Nagy Ágnes gyakran szintén a természetből merít, amikor alkot. A kéklő és állandó mozgásban lévő víz hullámai által kialakuló fény-árnyék pillanatok, a másodpercek töredékéig létező, folyamatosan változó formák és vonalak megragadása; a táj, az erdő, a szeretett személyek és tárgyak szemlélése, illetve azok ábrázolása rendkívüli érzékenységről tesznek tanúbizonyságot.

A tárlat május 22-éig tekinthető meg hétköznap 8:00-11:30-ig, valamint 12:30-16:00-ig, vasárnap 14:00-18:00-ig.

3
Fotó: Révuti Norbert

 

2
Fotó: Révuti Norbert

 

4
Fotó: Révuti Norbert