Kismarosi Óhegy Dűlői Érdekképviseleti Egyesület év végi tájékoztatója

0
859
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tisztelt Egyesület tagok, tulajdonostársak!

 

2016 december 31-ig lehetőség van a zártkerti besorolás megszüntetésére, melynek eredményeképpen zártkerti művelés alól kivett terület és gazdasági épület bejegyzésre módosul a Földhivatalnál az ingatlan státusza. Kérem azon tulajdonosokat, akik ezt az átminősítést nem tették meg, hogy 2016 december 31-ig saját érdekükben éljenek az ingyenes lehetőséggel. Az egyesület tagjainak, és azoknak a tulajdonosoknak, akik kérték, az Egyesület továbbította a kérelmeit a Földhivatal felé, és az elbírálásról szóló határozatot meg is kapták.

Az Óhegyi út és Öregszőlő út javítása 2017 tavaszán az Önkormányzat önerős beruházásaként elkezdőik, erről 2016 októberében döntött a Képviselő Testület.

Az Egyesület jelezte az Önkormányzat számára az Óhegyi út elején lévő vasúti átjáró felújításának szükségességét, mert az a biztonságos közlekedésre alkalmatlan. Káros a járművekre, és a gyalogos átjárás sem megoldott. Az Önkormányzat arról tájékoztatta az Egyesületet, hogy a MÁV-val együttműködve, szeretné minél előbb megoldani ezt a problémát.

A Kismarosi Óhegy Dűlői Érdekképviseleti Egyesület kéri az Önkormányzatot, hogy a behajtási engedélyekből befolyt összeget is fordítsa az utak javítására, mert a nagy súlyú, építési anyagot szállító teherautók jelentősen károsítják az utakat.

Együttműködünk az Önkormányzattal, keressük a megoldást az illegális szemét és zöld hulladék lerakásának megakadályozására. Kezdeményezzük, az Önkormányzatnak átadott kamera áthelyezését, hogy ezzel is megakadályozzuk, hogy a megtisztított Óhegyi árokba és környezetébe más településekről vagy Kismarosról háztartási és építési hulladék kerüljön.

Az a reményünk, hogy a településfejlesztési koncepció tárgyalásánál többek között fény derül arra a tényre is, hogy nem minden ingatlantulajdonos fizeti a törvény által kötelezően előírt szemétszállítási közszolgáltatást és ennek következtében keletkezik az illegális szemét nagy része. Ezért arra kell törekednünk, hogy a háztartási szemét teljes mennyisége a Zöld Híd által – vagy matricával ellátott kukákba, vagy Zöld Híd feliratú zsákokba gyűjtve – kerüljön elszállításra.

Véleményeztük a település fejlesztési koncepciót, a Jánoshegy és Mély út közötti terület fejlesztésére felhívtuk a Képviselő Testület figyelmét. Az általunk felmért igények azt mutatják, hogy indokolt lenne a jelenlegi 3 %-os beépíthetőséget a törvényi lehetőségen belül feljebb emelni.

A Kismarosi Óhegy Dűlői Érdekképviseleti Egyesület Kellemes ünnepeket, és boldog, sikeres Újévet kíván tagjainak és minden Kismaroson élőnek!

 

Urbán Julianna elnök