Kismarosi önkéntesség 2023-ban

0
319

Kövesse a Kismarosi Kikiáltó legfrissebb híreit a FACEBOOK.COM/KISMAROSIKIKIALTO oldalon!

Összegzés a 2023-ban folytatott önkéntességről, a SZEB (Szociális és Egészségügyi Bizottság), a Kismarosi Karitászcsoport, a Kis Morgó Óvoda, a Vilcsek Gyula Általános Iskola, a Kismarosi Művelődési Ház, a Kismarosi Nyugdíjasklub, a Migazzi Idősek Otthona, a Védőnői Szolgálat és a Mosoly Családsegítő Szolgálat közötti együttműködésről a szociális munka terén.

1. Élelmiszerbank: 2023-ban 4 alkalommal fogadtunk a Magyar Élelmiszerbanktól tartós élelmiszereket, illetve tisztasági szereket. A szociális térképen feltüntetett családok tagjai közül 80-an részesülnek belőle, valamint a Migazzi Idősek Otthonának lakói. Az adományok
becsült értéke 2,5 millió forint. A szállításban segítettek: Aradi Szilveszter, Bartha Ákos, Bölkény Rafael, Heim Tamás, Gelle Kristóf, Trifán Gábor és Konecsni Miklós.

Az adminisztrációt a művelődési ház dolgozói és Hipszki-Györei Katalin végezték
A kiosztásban segítettek: Andódy Ferencné, Burik Vilmosné, Bonifert Györgyné, Gelle Katalin, Kálmán Mártonné, Kenderes Lászlóné, Kondorosi Mátyásné, Konecsni Miklósné, Lessné Greff Aranka, Rotter Józsefné és szükség esetén az óvoda dajkái.

2. Karácsonyi csomagok: A boltokban összegyűjtött adományokból, valamint magánszemélyek és az önkormányzat pénzbeli támogatásából összeállt 53 db – ebben benne vannak az óvodának nyújtott jelentős pénzbeli adományból vásárolt, és közvetlenül az óvodás családoknak nyújtott segítség is – kisebb-nagyobb doboz tartós élelmiszer és tisztálkodószer, borítékba tettünk 24 db ajándékutalványt. Az akciót dr. Krebsz Botond, Bonifert Györgyné, Hipszki Györei Katalin, Trifán Gábor és néhány – magát megnevezni nem kívánó magánszemély pénzzel, Stedra Bence zöldséggel és gyümölccsel segítette.

3. Jótékonysági sütés: karácsony előtt a gyerekekkel: részt vett rajta Buzási Piroska, Molnár Ilona, Kassai Kinga, Kenderes Lászlóné, Györei Gyuláné, Erdővölgyi Emilné és unokáik. A nyersanyagot egy baráti társaság támogatta 35.000.- Ft értékben, és segítséget kaptunk a Béke Bisztrótól is. (liszt, vaj, és sütési lehetőség).

4. Karácsonyi töltött káposztát: 50 családnak osztottunk, a Patak vendéglő és az Önkormányzat jóvoltából. A vendéglő a káposztát kedvezményesen adta. A kiosztásban segített Bartha Lea.

5. Húsvétra a templomban gyűjtöttünk a rászorulóknak, és a Karitász osztotta szét. 5 család kapott belőle.

6. Ebben az évben 50 kg gombát is kaptunk a Váci Egyházmegyei Karitásztól, ebből most az intézményi dolgozók részesültek. Az ugyaninnen tanévkezdésre kapott utalványokat is a Karitász osztotta szét, egyeztetve az iskolával.

Fontosnak tartom kiemelni a párbeszédet a fent nevezett intézmények és szervezetek
között. Rendszeres a jelzés lakosságtól is, ha bármelyik kismarosi ember bajba kerül, hozzátéve, hogy szerencsére nagyobb problémák nem adódnak.

Megköszönve mindegyik önkéntes munkáját, mindannyian azon munkálkodunk, hogy ez így is maradjon.

Kismaros, 2024. február 5-én.

Összeállította: Végvári Györgyi a SZEB és a Kismarosi Karitászcsoport tagja