(Igaz történet alapján.)

A szokásos köreit rótta a kismarosi közterületek felügyelője tegnap, amikor egy félretolt, letakart autót vett észre a Béres út Duna felé eső végénél.

Tette, ami a dolga és amit a lehetőségei engednek: rábiggyesztette a harminc napos felszólítást. Ebben az áll, hogy a tulajdonos lesz kedves elvinni a járművet közterületről harminc napon belül, különben elviszi onnan más – és abban nem lesz köszönet.

Fotó: Kismarosi Önkormányzat

Bár az ügy ezen szakaszában nem volna ez kötelessége (lehetősége azonban van), utánanézett a tulajdonosnak a Belügy rendszerében. Balsejtelem? Megérzés? Akárhányadik érzék? Ki tudja. Nem is érdekes. Ami érdekes, az a találat.

Az autót ugyanis körözi a BRFK. III. kerületi Rendőrkapitánysága! Tehát vélhetően bűncselekményben részes, pedig ránézésre szelíd, családi autónak gondolnánk.

Fotó: Kismarosi Önkormányzat

A gondatlan, de sötét elmék – amelyek bűntől iszamos kezeket irányítottak – idáig vezették az ármányt német precizitású szerkezetével támogató gépezetet.

Azt hitték a balgák, hogy a Béres út a világ vége, a semmi közepe, az ideális rejtekhely, az emlékek süllyesztője, a bizonyítékok mocsara?!

Mekkorát tévedtek!

Aljas számításukba (avagy kétségbeesett kapkodásukba) hiba csúszott. Hiába a Duna térképkék színével a végletekig megegyező álcázóponyva, hiába a furmány és a Béres út látszólagos elhagyottsága – ezt a rejteket bizony nem jól választották meg.

Fotó: Kismarosi Önkormányzat

És ennek a rossz választás okozta rettenetes lebukásnak egyetlen néven nevezhető oka van:

Konecsni Miklós.

Egy kicsiny falu közterese, akinek páratlan szeme, pallérozott elméje, pompás érzékei, pikáns humora, perfekt kamerakezelése és precíz dokumentációja most a bűnösökre hozza az ítéletet!

Ti! Ti polgárság szégyenei, romlott, dekadens ivadékai e zűrzavaros, de mégiscsak szerethető világnak! Lelepleződtetek és bűnhődni fogtok!

(Elnézést, elragadtattam magam, de most már így marad. A végét amúgy vádlón üvöltve érdemes olvasni. Természetesen fejben, hátha a szomszédot zavarja a nagy hang, satöbbi – a szerk.)

A verőcei rendőrök Konecsni Miklós nyomán már el is kezdték a sztori felgöngyölítését.

Lakatos Péter

Megjegyzés: a képeken a GPS néha Duna utcát ír és Béres utat soha. Skandalum!