LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÁS!

0
2059
Going hunting? Only buy ammunition on your way to the woods.

A Kismarosi Közös Önkormányzati Hivatalhoz és a Börzsönyi Borostyán Vadásztársasághoz számos, vadkárral kapcsolatos bejelentés érkezett az év folyamán, a Börzsönyligeti területrészen elszaporodott vaddisznó állomány megjelenésével és kártételével kapcsolatban.

A vadkár ügyekben lefolytatott egyedi hatósági eljárások a problémát megfelelően nem rendezik, ezért a Kismarosi Közös Önkormányzati Hivatal és a Vadásztársaság kérelmére, a Váci Rendőrkapitányság a 13100/3167-4/2017.ált. számú határozatával engedélyezte Kismaros Börzsönyliget településrészén, a Határ út – Szárazfáki út – Mező utca – Pillangó utca – Csalogány utca – Kukorica utca – Harangvirág utca – Szokolyai út – Szerpentin út – Kilátó út – Hosszúoldal út által határolt területen, az elszaporodott vaddisznó állomány egyedeinek lőfegyverrel történő elejtését. A vad elejtés módja: egyéni bejelentések alapján történő helyszíni kiszállás, a károkozás helyén történő les és cserkelés.

A 2017. év július hó 15. nap és 2017. év október 15 . nap közötti időszakban 08 órától 22 óráig (péntek-szombat-vasárnap kivételével) a Börzsönyi Borostyán Vadásztársaság  élve befogó karámot telepít és vadászati tevékenységet folytat.

A vadászatra jogosult felhívja a lakók figyelmét arra, hogy a befogókarám helyét a fent jelzett időszakban ne közelítsék meg, az etetőanyagot a helyszínről a sikeres kilövés, valamint biztonsági okok miatt ne vigyék el. A vadászok teljes helyismerettel rendelkeznek, balesetvédelmi oktatásban részesültek.

Ez a lakossági tájékoztató megtekinthető Kismaros Község honlapján www.kismaros.hu, és a községi hirdetőtáblákon.

A vadelejtéssel kapcsolatban további információk kérhetők:

Kemenes Miklós fővadászmester, telefonszám: 20/384-3443

Gyügyei Béla hivatásos vadász, telefonszám: 20/319-4058

Jancsó István hivatásos vadász, telefonszám: 20/368-3091

A vaddisznók megjelenését a megadott telefonszámokon jelezzék, a vadat ne közelítsék meg!

A vad elejtés biztonságos lefolytatása érdekében kérjük a lakosságot a fentiek maradéktalan betartására !

 

Kemenes Miklós sk.                                       Dr. Horváth Péter sk.

fővadászmester                                                        jegyző