Lezárult a 2018-19-es tanév

0
1742

Mielőtt Nyúli Edina, a Vilcsek Gyula Általános Iskola igazgatónője a Himnusz és a Szózat között kimondta volna a legszebb mondatot, amelyet diák- és pedagógus fül így nyár elején hallhat, több elismerést is átnyújtott a tanév során kimagasló teljesítményt produkáló diákoknak. 

Az értékelt tantárgyak több mint feléből dicséretet kapott és így általános nevelőtestületi dicséretben részesült:

Laufer Izabell 1.a
Lakatos Franka Dea 1.b
Ruff Balázs 2.a
Bogár Viktor 2.b
Horváth Nóra 2.b
Molnár Zsóka 3.b
Tóth Kinga 3.b
Ruff Eszter Kata 4..
Kriston András 5.
Kühn Gergő 6.a
Burgermeister Barnabás 7. osztályos tanulónk.

Kitűnő tanulmányi eredményért, példás magatartásért és szorgalomért könyvjutalomban részesült:

1.a osztály: Dulin Marcell, Kovács Janka Hanga, Laufer Izabell, Nagy Ilona Ágnes, Szilva Fanni, Varga Zoé
1. b osztály: Krusslák Nimród, Lakatos Franka Dea, Nagy Noel, Szitás Attila
2.a osztály: Csadó Ármin Lőrinc, Ruff Balázs
2.b osztály: Bogár Viktor, Horváth Nóra, Neubauer Lúcia
3.a osztály: Jurasszik Réka, Heim Benedek
3.b osztály: Molnár Zsóka, Péter Bianka Janka, Tóth Kinga
4. osztály: Medgyes Enikő, Ruff Eszter, Szigeti Jázon
5. osztály: Kriston András
6.a osztály: Kühn Gergő, Muka Márton
6.b osztály: Kolos Gábriel
7. osztály: Burgermeister Barnabás, Pálmai Ádám

A tanévzáró ünnepélyen átadjuk volt kolléganőnk, Nemes Mária Babi néni által alapított díjat. Ezt a magyar irodalom tanulása terén legjobb eredményt elérő 4. osztályos tanuló kapja, aki az idén Ruff Eszter.

A Villám Gyula-díjat a rajz, a képzőművészet tanulása és művelése terén elért kiemelkedő teljesítményéért idén Fehér Bulcsú 4. osztályos tanuló kapja.

Guttman Dezsőné Julcsi néni, iskolatitkárunk, amikor nyugdíjas lett, szintén létrehozott egy díjat, melyet a mindenkori 2. évfolyam tanulója kapja példamutató magatartásáért és közösségi munkájáért. Idén a 2.a osztályból Szabó Márton, a 2.b osztályból pedig Bálint Léna Emma érdemelte ki.

Idén hatodszor kerül sor a Német Nemzetiségi Önkormányzat által alapított Riener Rezső-díj átadására. Minden évben emléklappal és könyvajándékkal jutalmazzuk kitartó szorgalmukért a német nemzetiség nyelvoktatásban részt vevő tanulóinkat.

2. évfolyam: Kriston Zsuzsanna, Révuti Boglárka
3. évfolyam: Gyurkovics Soma, Ceglédi Zalán
4. évfolyam: Csizmadia Emese, Utasi Henrietta
5. évfolyam: Fehér Sándor, Horváth-Konrád Panna
6. évfolyam: Beja Gábor, Nagy Emese
7. évfolyam: Harangozó Botond, Nagy Sára
8. évfolyam: Császár Lili, Kékesi Kata

Kriston Katica a német nemzetiségi képzés során 8 éven keresztül kiemelkedően teljesített, ezt a munkát jutalmazta a Kismarosi Német Nemzetiségi Önkormányzat Riener Plakettel.

Többen is kapnak majd az osztályfőnököktől közösségi munkáért oklevelet. A tanulók közül egy valakit emelek ki és adnék neki oklevelet, jutalmat a közösségi munkájáért, ő a 7. osztály tanulója, Hovanecz Bence.

Dr. Dendély Béláné Dodi néni díját az a 8. osztályos tanuló kapja, aki kiemelkedő teljesítményt nyújtott általános iskolai tanulmányai alatt magyar nyelv és irodalom terén. Ebben a tanévben Kriston Katica kapta a díjat.

A Vilcsek Gyula Alapítvány díját a márciusi 15-i ünnepélyen adta át a kuratórium Weisz Gellért Erik, 8. osztályos tanulónak tanulmányi és versenyeredményeiért, sportteljesítményéért.

A Kismarosi Oktatásfejlesztési Alapítvány díját Kriston Katica, 8. osztályos tanuló kapta kiemelkedő tanulmányi eredményéért.

A Börzsöny Vadásztársaság díját tanulmányi eredményéért és közösségi munkájáért Molnár Bendegúz, 8. osztályos tanuló vehette át ebben a tanévben.

Nyúli Edina igazgató

Fotók: Révuti Norbert