Az idei majálison kiadott minden fillér jó helyre megy – így fogalmazott az eseménnyel kapcsolatban a szervező Művelődési Ház vezetője.

Nagy Andrea a Kikiáltónak elmondta, hogy a vasárnapi közös ünneplés programja fél tizenegykor kezdődik a Maibaumnál, a kosárpálya mellett. A rendezvény a német nemzetiségi műsorokkal indul, az óvoda és az iskola tanulói és a Marus Tánccsoport is ad rövid műsort.

A sportcsarnokban ezután indul a nap, ott a művház táncosai, ovisok és iskolások ropják a zenére. Ha valaki kedvet kap egy kis délelőtti táncra, érdemes maradnia, Borz Berta ezután táncházat tart.

A karatésok közben bográcsoznak, hogy legyen mit ebédelni, a nyugdíjas klub pedig édességeket hoz. Az étkeztetésből befolyt pénzt a karatésok sporteszközök beszerzésére és az egyesület fejlesztésére fordítják, a sütipénz is teljes egészében a készítőké marad.

Az iskola és a csarnok között a kismarosi kézművesek kaptak helyet, ők a majálison ingyen mutatkozhatnak be szélesebb közönség előtt, ezzel próbáljuk elősegíteni az ismertségüket itt a településen.

Kora délután aztán megjelennek az önkéntes tűzoltók, azzal a kis piros kocsijukkal, de lehet, hogy a naggyal is, amin akár utazni is lehet a gyerekeknek.

A felelős állattartásról a Semper Fidelis Alapítvány tart előadást, akik fegyelmezett kutyákkal be is mutatják, hogy bármely kutya tanítható, nevelhető.

Kettőtől bűvészshow lesz a csarnokban, de Kőhalmi Ferenc a műsor után sem hagyja el a terepet, a látogatók közé vegyülve mutat be trükköket.

Megjelennek a küzdősportok is, 15 órától a csarnokban Iaido bemutatót tart egy japán harcművész csapat, a HIRABU SE, a mi karatésaink, a Torony SE sportolói pedig utánuk mutatják meg a tudásukat.

A csarnok elbúcsúztatását délutántól a Pedrofon zenekar teheti emlékezetessé – ebben a formában ugyanis utoljára látogatja a falu népe az épületet és környékét.  Nyár elején ugyanis indul az új iskola építése, ami azzal jár, hogy a régit csarnokostul együtt elbontják.

Lakatos Péter

(A kiemelt képen a Kis Morgó ovi májusfája látható, még a járvány előttről)