A legfőbb bizottság és a képviselő-testület is összeült hétfőn. A napirendi pontok szinte semmiben nem tértek el, a bizottság által megtárgyalt témák kerültek a testület elé másfél  órával később. A képviselők döntöttek a bölcsőde üzemeltetésről, a javaslat alapján a Kismarosi Kis Morgó Óvoda és Bölcsőde nevű intézményünk működteti, vagyis önkormányzati működtetésbe váltunk a családi bölcsődéből. Ez az új, kibővített férőhelyek miatt szükséges, családi bölcsődeként ekkora intézmény már nem működtethető. 

A költségek tekintetében még vannak bizonytalanságok, de az önkormányzat szándékai szerint például térítési díjjal működne tovább. Ennek mértékéről nem született döntés. 

Az erről szóló rész nagyon tanulságos és mindössze 35 perc a videó elején.

 

Ezek után már jóval gördülékenyebben átment a 

– költségvetési módosítás, 

– a bölcsi udvarának vízelvezetése, 

– a gyerrmekjóléti szolgálat beszámolóját, 

– az óvodai tornaszoba megépítéséről szóló javaslat, eszközök beszerzésével együtt (nemrég megnyert 300 milliós pályázati forrásból), 

– egy nagyon frissiben elkészült javaslat az ajánlat kérésekre érkezett válaszokból (kiderül, hogy negyedével lett drágább járdát építeni ahhoz képest, mint amit az önkormányzat megnyert eredetileg 33 milliós terv, 45 milliós legolcsóbb ajánlat, emiatt ketten is tartózkodtak a szavazáson)

– a polgármesteri beszámolót (feljelentést tett az önkormányzat az üveges szelektívbe dobott büdös rovarölő miatt)

– és módosították a szociális rendeletet is. Az idősgondozás szolgáltatója, a szamaritánusok technikai módosítása ment át. 

A képviselő-testületi ülésen a bizottsági javaslatok mellett csaknem ugyanezeket a kérdéseket vették végig. Ugyanakkor az ülésen a polgármester összefoglalta, mire számíthatunk az iskolaépítéssel kapcsolatban.

Neubauer Rudolf elmondta, hogy június harmincadikáig a mostani iskolaépületből ki kell pakolni, a területet ugyanis június végén átveszi a kivitelező.

Az iskolások szeptembertől a Svájci földekre telepített ideiglenes konténeriskolába járnak. A három épületből álló intézmény terveit korábban közöltük is a Kikiáltóban. Az ideiglenes épületek felépítése a tankerület feladata, de az átpakolásban az önkormányzat is segít. Ha addig nem lesz kész a konténeriskola, akkor az iskola bútorait valahol eltárolják. Elmondta, hogy az önkormányzatra rótt feladat a szükséges közművek kiépítése, ezekkel jól haladnak. 

Az iskolai felszerelések a konténeriskolából már nem kerülnek vissza, a várhatóan két év alatt elkészülő 16 tantermes új épületet teljesen felszerelve adják majd át előreláthatóan 2024 szeptemberében. 

 

Lakatos Péter