Marus Napok 2015. – a második nap

0
811

A Marus Napok programsorozata szombaton folytatódott, sajnos a péntekihez hasonló időjárással. Ennek folyományaként az egyébként remekül sikerült két nap  leglátványosabbnak és leghangulatosabbnak ígérkező eseményét, a szüreti felvonulást kénytelenek voltak lefújni a szervezők. A fellépő táncosok így mind a Művelődési Ház nagyszínpadára szorultak, ám előadásaik  a megszokott magas színvonalon zajlottak, egy igazi szüreti mulatság hangulatát teremtve meg.

Elsőként az Abajdóc Felnőtt Néptáncegyüttes ropta a ropni valót, őket a Fényecske Néptánccsoport, majd a Marus Táncegyüttes követte. A táncosok fellépését az ismét színpadra lépő  Abajdóc foglalta keretbe végül.

Időközben elkészült az ebéd, ízletes székelykáposzta, amelyet az udvaron felállított sátor alatt porcióztak, de más, a Nyugdíjas Klub által a kisteremben kínált finomságok közül is válogathattak  mindazok, akiknek erőteljes korgásba kezdett a gyomra.

A színpadon pedig folytatódott a műsor: a Váci Ifjúsági Fúvószenekar fergeteges koncertje után egy hasonlóan lehengerlő és professzionális előadás következett a Nagymarosi Ütősök jóvoltából. A tapsviharok csillapodtával beköszöntő röpke szünet idején Melitta néniék átadták a madárijesztő verseny díjazottjainak járó jutalmakat, illetve például ekkor, de a délután folyamán folyamatosan látogatható volt a veterán motor kiállítás a bejáratnál.

A délutáni programok közül utolsóként a Magyar Népmeseszínház előadásában Az aranyszőrű bárány című darabot tekinthették meg az érdeklődők, a szombatot, illetve a 2015-ös Marus Napokat pedig a zenés Szüreti Mulatság zárta DJ Balage jóvoltából.

Köszönjük mindenkinek, aki bármilyen formában támogatta a 2015-ös Marus Napok megvalósulását, különösen a Csibi Pubnak, a Glanc Flancnak, Stedra Sándornak, Stedra Zsoltnak, Krebsz Györgynek,  a Málanlevél Patikának, a Györgyi Virágnak, a Patak Vendéglőnek, a Marus Tánccsoportnak, a Nagymarosi Ütős Zenekarnak, a Lépcsős ABC-nek, a Marus Sörkertnek, az Abajdóc Tánccsoportnak, Eszterhás Emőkének, az Anikó Shopnak, a Pipacs Italdiszkontnak, a Morgó Étteremnek, a Hajmeresztő Szalonnak, a Nyugdíjas Klubnak, a Ciszterci nővéreknek, Nobik-Nagy Ritának, Zöld-Kenyó Orsolyának, Végvári Györgyinek, Szedlár Zoltánnak, Géczi Dórinak, Pierer mariannak, a CBA-nak, Konrád László és csapatának, illetve Kismaros Község, valamint Szokolya Község Önkormányzatának.

Az első nap képei itt.

Katt a második nap képeire(fotók: Révuti Norbert és Aradi Szilveszter):